Amerikalı Boeing THY'na 737 Max için tazminat ödeyecek

Teslimatları yapılamayan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada şirketin kayıplarının belli bir kısmının şirket tarafından ödeneceği bildirildi.

İSTANBUL - THY ile Boeing arasındaki uçak krizi çözüldü! Amerikalı şirket tazminat ödeyecek, Teslimatları yapılamayan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada şirketin kayıplarının belli bir kısmının şirket tarafından ödeneceği bildirildi.

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Boeing'in sorunlu modeli olan 737 Max ile ilgili THY'nin yaşadığı kayıpların belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

THY'DEN KAP'A AÇIKLAMA

THY'nin KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Ortaklığımız yere indirilen ve teslimatları yapılamayan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili maruz kaldığı kayıplarının belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda Boeing ile anlaştı.

ADVERTİSEMENT

ads by AdMatic

NE OLMUŞTU?

ABD'li uçak üreticisi Boeing'e ait 737 MAX model yolcu uçaklarının birkaç ay içinde iki kazaya karışmasının ardından 737 MAX uçakları tüm dünyada yere indirilmiş; ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA) da uçakların 2020 yılından önce uçuşlara başlamasına onay vermemişti.

THY filosunda bulunan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçağı, sivil havacılık otoritelerinden gerekli uçuş onaylarının iletileceği tarihe kadar operasyonlarında değerlendiremeyeceğini, bu durum nedeniyle planlanan bazı uçuşlarda iptaller yaşanacağını duyurmuştu.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı