Amazon Adası tanıtım bekliyor

Samsun'da Amazon kadınlarının balmumu heykellerinin de yer aldığı Amazon Adası'nı 2013'te 100 bin civarında yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

SAMSUN- Samsun'da yaşadığı varsayılan efsane savaşçı Amazon kadınlarının balmumu heykellerinin de yer aldığı Amazon Adası'nı 2013'te 100 bin civarında yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce geçen yıl mayıs ayında ziyarete açılan, içerisinde efsane Amazon kadınlarının balmumundan yapılmış heykelleri ile çadır ve mağaralarının bulunduğu "Amazon Adası", 2013 yılında 100 bin civarında turistin uğrak yeri oldu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, yaptığı açıklamada, Amazon Adası'na beklentilerin çok üzerinde ziyaretçi akını olduğunu söyledi.
Amazon kadınlarının efsane de olsa tarihte var olduğunu savunan Çamaş, "Geçen yaz hizmete açtığımız Amazon Adası'nı 100 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Burası Samsun'un tanınırlık oranını artırdı. Amazonlar bir efsane de olsa ya da sadece tarihte de olsa, Amazon Adası Samsun'da var. Samsun'a ve kent turizmine çok büyük katkı sağladığını artık biliyoruz" dedi.
Çamaş, özellikle Rusya, Amerika ve Arap ülkelerinden yoğun ziyaretçi aldıklarına dikkati çekerek, Amazon efsanesindeki kadınların yaşam tarzını turistlerin Samsun'da öğrendiklerini kaydetti.

Manşetler

ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında vize muafiyeti anlaşması
Balear Adaları'nda turistlere ulaşım dolandırıcılığı
Side Güney Bazalikası inanç turizmi merkezi oldu!