BODRUM- Lahit, ölünün içine konulması için taş, mermer, pişmiş toprak veya ahşaptan yapılan, üstü kapakla örtülü sanduka şeklindeki mezar. Antik Mısır, Yunan ve Roma’da yaygın olan ve genellikle kabartmalarla süslenen bu mezarlar, ölen kişinin statüsünü gösteriyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri, Gümbet Mahallesi Adnan Menderes Caddesi’ndeki altyapı çalışmasında üç metre derinlikte bir lahit buldu. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine çalışma durduruldu. İlk incelemelerde lahit mezarın baş kısmında bir boğa figürü olduğu görüldü.
Lahidin hangi döneme ait olduğu, arkeolog ve sanat tarihçisi akademisyenlerin yapacağı incelemelerin ardından tespit edilecek.
Manşetler
Meslek Yasası ve liyakat tercih değil mecburiyettir!
Türk Hava Yolları, Erivan'a sefer başlatıyor
Kayakçılar gidiyor, dijital göçmenler geliyor
Ermenistan 2026'da 113 ülkeye vizesiz oldu
Yaren Leylek ile Adem amca 15. yılda da buluştu
Altyapı çalışmasında lahit bulundu: Kazı yapılacak
Kapadokya kar sonrası beyaz örtüyle kaplandı
Foça’da rüzgâr sezonu sürüyor, Valilik Kupası başlıyor
Türkiye'nin en eski milli otel markası icradan satılık
ITB Berlin 2026: Ev sahibi ülke Angola'dan büyük gösteri