Altın Portakal Onur, Başarı ve Emek ödülleri verildi

​​​​​​​62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin mottosu ''Kalpten'' oldu. Festivalde Kalpten mottosu afişlerinde  Antalya Side Antik Kent'te M.S. 2'nci yüzyıldan kalma Side Apollon Tapınağı yer aldı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Konyaaltı-Cam Piramit/Antalya  -
Yeşilçam ve Türk sinemasının en uzun soluklu kültür, sanat ve sinema festivali olan 62.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kortej yürüyüşü, Konyaaltı Cam Piramittte oyuncuların Kırmızı Halı'dan yürüyüşü sonrası Gala' da   Onur, Sinema Başarı ve Sinema Emek ödülleri verildi.
62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin mottosu ''Kalpten'' oldu. Festivalde Kalpten mottosu afişlerinde  Antalya Side Antik Kent'te M.S. 2'nci yüzyıldan kalma Side Apollon Tapınağı yer aldı.

  Festivalin Onur Ödülleri 40 yıldır sinemada emeği bulunan tiyatro ve sinema oyuncuları  Serap Aksoy ile Serttar Tanrıöğen verildi. Settar Tanrıöğen'in ödülünü Antalya Altın Portakal Film Festivali Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Büşra Özdemir verdi. Cansu Baydar'ın  Sinema Başarı Ödülünü ise Festival Jüri Başkanı Ömer Vargı verdi.   Onur Ödülüne layık görülen  Serap Aksoy,'' Bugüne kadar üç defa Onur Ödülü aldım. Benim için en anlamlısı ise Türk Sinemasının en uzun soluklu kültür, sanat ve sinema etkinliği olan Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülü oldu. Dün kortejde gördük ki; Antalya halkı sinemaya karşı çok ilgili , Antalya turizm kadar aynı zamanda kültür, sanat ve sinema kenti. Antalya halkı dün bizi bağrına bastı. ''dedi.

 Onur Ödülü alan diğer sanatçı Settar Tanrıöven'de yaptığı konuşmada Yeşilçam'ın en uzun soluklu sinema festivali olan bu senede 62'ncisi yapılan Uluslararası Antalya Film Festivali'nde bulunmak ve ödül almaktan mutlu olduğunu kaydetti. 

Sinema Başarı Ödülünü Cansu Baydar'a veren festival jüri başkanı Ömer Vargı'da yaptığı açıklamada sinemanın seyirci kaybettiği günümüzde Antalya Altın Portakal'ın 62'ncisini yapmanın başarı ve sinemanın geleceği adına umut ve sevinç verici olduğunu ifade etti. 

 Onur Ödülleri ; Serap Aksoy, Settar Tanrıöğen Başarı Ödülü ise Merve Dizdar ve Selahattin  Paşalı'ya verildi.  Sinema Emek Ödülü ise Feride Çiçekoğlu'na takdim edildi. 

Manşetler

Manavgat'ın hedefi 10 milyon turist ağırlamak
The Marmara Hospitality Group'tan yeşil enerji desteği
Pamukkale'ye turizm yatırımı: İlk kazma vuruldu
Selimiye Swan Lake Butik Otel Satışa Çıktı
12 Ağustos'ta herkes bu köye akın edecek
THY temmuzda 9,5 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı
Hava yolu yolcu sayısı 18 AB ülkesinin nüfusunu geçti
Çek Hava Yolları ve Smartwings Türk Filosuna Katıldı
262 pilottan hava yolu şirketine toplu dava
Sabiha Gökçen’de bir günde 179 bin 789 yolcu