Almanya'ya vize isteyip en çok ret alan şehir, İzmir

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Almanya’dan en fazla ret yiyen şehir, Almanya’nın birinci sıradaki ticaret partneri olan İzmir” ifadelerini kullandı.

İZMİR - EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Almanya’dan en fazla ret yiyen şehir, Almanya’nın birinci sıradaki ticaret partneri olan İzmir” ifadelerini kullandı.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve EBSO ev sahipliğinde Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Türk-Alman Yatırım ve İş Birliği Günü’ toplantısında Yorgancılar, ticaret hacminin karşılıklı büyümesi için vize sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

"ALMANYA'DAN EN FAZLA RET YİYEN ŞEHİR"

Yorgancılar şöyle konuştu:

“Vize için randevu alma süreci maalesef ki çok uzun, randevu alabildikten sonraki bekleme süreci de uzuyor, vize alabilenlerin çoğu kısa süreli vize alabiliyor veya ret görüyor. Üyelerimiz fuarlara gidemiyor, teknik ekiplerimiz makine kurulumu için vize alamıyor. Almanya vize ret oranı ile listemizde yedinci sırada.

Almanya’dan en fazla ret yiyen şehir, Almanya’nın birinci sıradaki ticaret partneri olan İzmir. O nedenle büyükelçimizden ricamız, iş insanlarımızın bu vize sıkıntısının hızla çözümlenmesi yönündeki kıymetli desteğidir.”

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’se Almanya’nın birçok alanda Türkiye’nin en önemli ekonomik partneri olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Bu yılın ocak-eylül döneminde Almanya’ya yapılan ihracatımız 15,3 milyar dolar (yaklaşık 531 milyar 630 milyon lira), ithalatımızsa 19,8 milyar dolar (yaklaşık 687 milyar 992 milyon lira) olarak gerçekleşti.

Bu yılın sonunda ihracatımızın geçmiş üç yılda 17-19 milyar dolar bandında gerçekleşen rakamları geride bırakacağını öngörüyoruz.”

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı