BERLİN/ALMANYA- Türkiye, Berlin" deki Turizm Fuarı"nda pazar payınıbüyütmek için önemli bir tanıtım gerçekleştirdi. Fuara 3 000 metrekare alanda katılan 110 Türk temsilci, farklı etkinliklerle renkli tanıtımlar düzenledi. Türk standını ziyaret eden Alman Turizm Birliği Başkanı Klaus Laepple, tatil için Türkiye"yi tercih edenler arasında Almanların ilk sıralarda yer aldiğini ve Almanların ilk iki tercihin ise İspanya ve İtalya olduğunu söyledi.
180 ÜLKEDEN 11 BİN KURULUŞ TURİZM BORSASI'NDA YER ALDI
Berlin"de düzenlenen ve önceki gün sona eren 45"inci Uluslararası Turizm Fuarı"na (ITB) bu yıl 180 ülkeden yaklaşık 11 bin kuruluş katıldı. Türkiye fuarda otel, valilik ve seyahat acentelerinden oluşan toplam 110 katılımcı ile temsil edildi. Yaklaşık 3 bin metrekarelik stantta, Türkiye"yi tanıtmak amacıyla konserler verildi, İstanbul"daki Kapalı Çarşı"nın minyatür versiyonunda gümüş, deri, tekstil ürünleri sergilendi; ziyaretçilere simit, şerbet, lokum gibi Türk lezzetleri sunuldu.
LAEPPLE: KUZEY AFRİKA YERİNE TÜRKİYE'YE GİDECEKLER
Uluslararası Turizm Fuarı"nda bu yıl gündemdeki konulardan biri Kuzey Afrika ülkelerindeki krizin sektörü ne yönde etkileyeceği konusuydu. Alman Turizm Birliği Başkanı Klaus Laepple, Mısır ve Tunus için yapılan rezervasyonların iptal edilmesiyle Türkiye"ye giden turist sayısının artacağı görüşünü belirtti.
Alman Turizm Birliği Başkanı Klaus Laepple, Türkiye"nin İspanya gibi turizm alanında önde gelen ülkeler ile rekabet edebilmesi için yeni turistik bölgelere yatırım yapılması gerektiğini söyledi.
BAKAN GÜNAY:BARIŞ DAHA ÖNEMLİ
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Türkiye"nin bu tür krizleri bir fırsat olarak değerlendirmediğini vurguladı. Günay, Yunanistan"daki ekonomik krizi, Mısır"ın ve Tunus"un demokratik krizleri belki bölgede sorunsuz ülkelere, İtalya"ya, Türkiye"ye olumlu yansımış olabilir ama biz bu sınırlı yansımalardan medet umma sınırını aşmış bir ülkeyiz. Biz bir kaç milyon turistin geldiği bir ülke olsak, bu krizlerden bize bir kaç yüz insanın gelmesini bir fırsat olarak değerlendirebiliriz. Ama Türkiye"ye 30 milyona yakın insan geliyor.