Alman ve İngiliz turistlerin Türkiye'ye ilgilisi azaldı

Sözcü gazetesinin haberine göre Almanya'dan 29 Nisan itibariyle 1 Temmuz-30 Ekim 2021 yaz sezonu için Türkiye'ye yapılan rezervasyonlarda 2019'a oranla yüzde 80'in üzerinde düşüş var.

İSTANBUL, Türkiye'nin en önemli turizm pazarları olan İngiltere ve Almanya'dan yapılan turizm rezervasyonlarında büyük çöküş yaşanıyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre Almanya'dan 29 Nisan itibariyle 1 Temmuz-30 Ekim 2021 yaz sezonu için Türkiye'ye yapılan rezervasyonlarda 2019'a oranla yüzde 80'in üzerinde düşüş var.

Bu oran Financial Times'ın haberinde aktardığı verilere göre 2020'nin ise yüzde 65 gerisinde.

İngiltere'den rezervasyonlar ise aynı dönem için 2019'a oranla yüzde 45, geçen yıla oranla ise yüzde 37'lik azalma gösterdi.

Aşılamada etkin bir süreç yöneten Yunanistan'a İngiltere'den rezervasyonlar ise 2019'a göre yüzde 10, geçtiğimiz yıla oranla ise neredeyse yüzde 40 arttı.

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!