BERLİN- Almanya Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle Saarbrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte Türkiye'nin AB için önemine işaret etti ve "Yakında AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı olacak" diye konuştu.
Almanya Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle, Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Üyelik müzakerelerinin canlandırılmasını isteyen Westerwelle, 'yakında Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye daha çok ihtiyaç duyacağını' söyledi.
Bakan Westerwelle, Alman Saarbrücker Zeitung'a bir demeç verdi.
Son dönemde tıkanan üyelik müzakerelerini canlandırmak için yeni bir girişim talebinde bulunan Westerwelle, Türkiye'nin geçen 10 yıl içinde büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.
Bölgedeki son gelişmelerin Türkiye'nin Avrupa'nın müslüman komşuları arasında bir köprü görevi görebileceğini gösterdiğini ifade eden Alman Bakan, şunları söyledi:
"Biz Avrupalılar 2013'ün ilk yarısını kullanmalı ve diğer başlıklar üzerinde müzakereleri başlatmalıyız. Yoksa yakında Türkiye'nin bize olduğundan daha çok bizim Türkiye'ye ihtiyacımız olabilir."
Manşetler
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı