Alkol ve kazada yılda 2.5 milyon ölü

Dünya Sağlık Örgütü, alkollü içkilerin neden olduğu hastalık ve kazalar nedeni ile her yıl 2.5 milyon insanın hayatını kaybettiğini bildirdi

İSTANBUL - Dünya Sağlık Örgütü, alkollü içkilerin neden olduğu hastalık ve kazalar nedeni ile her yıl 2.5 milyon insanın hayatını kaybettiğini bildirdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Dünya Sağlık Örgütü ve Britanya Bağımsız Bilimsel Uyuşturucu Komitesi ve bazı kaynakların araştırma raporlarına yer veren bir açıklama yaptı.
Buna göre, Britanya Bağımsız Bilimsel Uyuşturucu Komitesi (ISCD) ve Avrupa Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) üyesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, yeni bir "uyuşturucu zarar ölçeği" belirlendi. Sözkonusu ölçeğe göre bilim adamları, alkolün kokain veya tütünden yaklaşık 3 kat daha zararlı olduğunu iddia etti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, alkollü içkilerin neden olduğu hastalık ve kazalar nedeniyle her yıl 2,5 milyon insan hayatını kaybediyor. Yani dünyadaki toplam ölümlerin yüzde 3,8'i alkol kaynaklı oluyor.

-KUMAR TEŞVİK EDİLİYOR-

Cemiyet, İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) "Umudumuz Piyango-2010" başlıklı raporuna da yer verdi. İSMMMO'nun raporuna göre, vatandaşların son üç yılda şans oyunlarına yatırdığı para 18 milyar TL'yi aştı. Cemiyet açıklamasında, insanların önemli bir kesiminin, hayatlarını ancak kumarla kurtarabileceği düşüncesiyle evlerini, barklarını kumara yatırdığı belirtilerek, şöyle denildi:
"Anayasamızın belirlediği 'sosyal devlet ilkesi' uyarınca, vatandaşını her tür kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan koruması gereken devlet, aksine kumar bağımlılığı oluşturan teşvikleriyle vatandaşın hayatının kararmasında öncülük etiyor. Alkol bağımlılığına yönelik alkol içeren ürünlerin reklamına izin vererek, üstelik bu şirketlerin sponsorluklarına imkan tanıyarak, alkol ve sonrasında da uyuşturucu bağımlılığına giden yol açılmaktadır."

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti