Alevi Semahı kültürel miras

Kültür ve Turizm Bakanlığı BM'den kültürel mirası listesine “Semah” ve “Geleneksel Sohbet Toplantıları” dahil bir dizi kültürel değerin eklenmesini istedi

ANKARA – Kültür ve Turizm Bakanlığı “Semah” ve "Geleneksel Sohbet Toplantıları" gibi tarihi ve toplumsal değerleri BM'nin "Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi"ne aldırmaya çalışacak.
Bakanlık"tan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında temsil listesine girmek için yaptığı dosya çalışmaları tamamlandı. Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Semah”, “Geleneksel Sohbet Toplantıları”, “Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali”, “Nazar Boncuğu” ve “Tören Keşkeği Geleneği” adlı dosyalar UNESCO Genel Merkezi"ne gönderildi.


Bakanlık açıklamasında, “İnsanlığın binlerce yıldır kuşaktan kuşağa aktararak yaşattığı ortak bellek niteliği taşıyan somut olmayan kültürel mirası korumayı, geleceğe aktarmayı tüm insanlığın sorumulluğu olarak değerlendiren UNESCO"nun imzaladığı sözleşme doğrultusunda oluşturduğu ve güncellediği temsil listesi için gönderilen dosyalarla ilgili değerlendirme çalışmaları bir yıl sürecek” denildi. Değerlendirme sonuçları 2010 sonunda ilan edilecek.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı