Alanya Heykel Sempozyumu'nda gençler yarışıyor

Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katıldığı ve kendi tarzlarını yansıttıkları özgün eserleriyle üretim sürecine devam ediyorlar

Abdurrahman Büyükkeskin
Alanya/Antalya -
Antalya Alanya Belediyesi tarafından ALTAV, ALTİD ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin destekleri ile bu yıl 20.’si düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, yetenekli heykeltıraşların elinde taşların şekillenmesiyle devam ediyor.

Türkiye’nin en uzun soluklu sempozyumlarından birisi olan ve bu yıl 20. kez düzenlenen Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu tüm heyecanıyla sürüyor. 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katıldığı sempozyumda sanatçılar, kendi tarzlarını yansıttıkları özgün eserleriyle üretim sürecine devam ediyorlar. 30 Kasım’a kadar sürecek sempozyumda; Türkiye’den Ege Kolcu, Eyüp Öz, Ferhat Özgür Görel, Özgür Turhan ve Tolga Yurtözveri’nin yanı sıra; Belarus’tan Kiryl Krokhaliou, İran’dan Hedeyat Sahraei, İspanya’dan Miguel Isla, Moldova’dan Svetlana Melnichenko ve Yunanistan’dan Nikolas Maniatakos taşlara hayat veriyor.

  USTA SANATÇILAR GENÇ KUŞAKLARA İLHAM OLUYOR

Alanya’yı açık hava müzesine çeviren heykeller, Keykubat Parkı yanındaki alanda birer sanat eserine dönüşüyor. Alanya’daki öğrencilere sanatı ve heykeltıraşlığı sevdirme amacı da taşıyan sempozyum kapsamında kentteki pek çok okuldan gelen öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde atölye alanını gezerek heykel sanatını yakından tanıma fırsatı buluyor. Sempozyum süresince gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla çocuklar ve gençler, heykel yapım sürecine dair uygulamalı deneyimler de ediniyor. Ayrıca sempozyuma katılan usta heykeltıraşlar, önümüzdeki günlerde Alanya’daki okullarda düzenlenecek söyleşilerde öğrencilerle bir araya gelecek. Böylece sanatın üretim süreci, genç kuşaklara ilham verecek şekilde paylaşılacak.
 

Manşetler

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro
Vize başvurularındaki kayıp para 350 milyar lira
Dünya Kupası, ABD otelleri için beklentileri karşılamadı
Tarihi yapılarda yangın yönetmeliği çıkmazı
Efeler Yolu Ultra Trail yarışları Birgi’de düzenleniyor
Turizm 2025 rakamlarını yakalamayı hedefliyor
Lufthansa Group 20 yeni uzun menzilli uçak siparişi verdi
Costa Cruises Türkiye'ye olan stratejik bağlılığını güçlendiriyor
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi