Alaçatı'da hazine arazisine 5 yıldızlı otel projesine onay çıktı

İzmir Alaçatı’da denize sıfır hazine arazisine 5 yıldızlı otel projesi için, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararıyla onay çıktı.

ALAÇATI - İzmir Alaçatı’da denize sıfır hazine arazisine 5 yıldızlı otel projesi için, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararıyla onay çıktı.
Maliye Hazinesi adına kayıtlı 72 bin metrekarelik iki parselde planlanan otel, 49 yıllığına kiralanan arazide inşa edilecek. Proje kapsamında 249 oda ve 650 yatak kapasiteli bir tesis yapılması öngörülüyor. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken otel, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Çevreye etkisi tartışılıyor

Bakanlığın verdiği ÇED Gerekli Değildir kararı, çevreciler ve bölge sakinleri arasında tartışma yarattı. Bazı çevre grupları, bu büyüklükteki bir projenin doğal yaşamı ve ekolojik dengeyi olumsuz etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Çeşme’nin turizmine katkı mı, çevresel risk mi?

Turizm sektörü temsilcileri, bu projenin Çeşme’nin uluslararası alanda daha fazla turist çekmesini sağlayacağını savunurken, eleştiriler projeye yönelik denetimlerin sıkı tutulması gerektiğini vurguluyor. İlgili kurumlar, otelin yapım sürecinde çevre koruma tedbirlerinin alınacağını belirtti.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL