İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ve AKM'nin 2010'a yetişmesi gerektiğini söyledi. Bakan Günay AKM hakkında şunları anlattı:
"Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile ilgili olarak biz üzerimize düşeni yaptık, AKM'yi boşaltıp, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na teslim ettik. Yenilenen AKM'nin 2010 sanat sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Birtakım kaygılarım var ama ben yetişeceğini düşünüyorum. Belki birkaç aylık bir sarkma olabilir, bu gecikmeye tolerans gösterilebilir ama yetişmezse de, hesap sorulur elbette..."
2010 önemli bir fırsat
"Kültür Bakanlığı'nın neredeyse bütçesi kadar bir kaynak ayrıldı. Ayrıca bizim İstanbul'la ilgili yapmayı düşündüğümüz projeler de bir takvime bağlandı. Bizim için bir fırsat olduğunu düşünüyorum ve bu fırsatın da iyi değerlendirilmesinden yanayım. Ayrıca bu proje sayesinde kültür sanat etkinliklerinin İstanbul'un belli başlı yerlerine sıkışmasının önü açılacak, sanat tüm şehre yayılacak."
TRT binası hakikaten çirkin
"Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatı var. Bina gerçekten çok çirkin, İstanbul'a yakışmıyor. Bu konunun bir an önce halledilmesi gerek diye düşünüyorum. Oraya güzel bir kültür merkezi yakışır."
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı