Akdeniz turizmi İzmir’de kongrede

Akdeniz Liman Kentleri Kongresi “Akdeniz’de Turizm: Kruvaziyer Turizmi” ile “Akdeniz’de Ticaret” temalarıyla İzmir’de gerçekleştirilecek.

İZMİR- Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi"nin ikincisi, “Akdeniz"de Turizm: Kruvaziyer Turizmi” ile “Akdeniz"de Ticaret” temalarıyla İzmir"de gerçekleştirilecek.
İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından ilki 2008 yılında düzenlenen “Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi”nin ikincisi, “Akdeniz"de Turizm: Kruvaziyer Turizmi” ile “Akdeniz"de Ticaret” temalarıyla 14 Ekim Perşembe günü de İzmir"de gerçekleştirilecek.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz ülkelerinin ortak amaçlar etrafında birleşmelerinin yolunun son derece açık olduğunu belirterek, “Çünkü Akdeniz"de binlerce yıllık ortak bir kültürümüz var. Güçlü ticari bağlar var, ticaretin kültür taşıyıcı fonksiyonu var. Bu bilinçle benzerliklerimizin sağladığı avantajla, geleceğimizi ortaklaşa şekillendirmek için ilk adımı 2008 yılında düzenlediğimiz "I. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri: Geçmiş ve Gelecek Sempozyumu" atmıştık” diye konuştu.
Daha iyi ilişkiler kurulmalı
Büyük ilgi gören ve çeşitli Akdeniz ülkelerinden oda başkanları, iş konseyi başkanları ile yerli ve yabancı akademisyenlerin katıldığı sempozyumun iki yılda bir düzenlenecek olan düzenli bir kongreye çevrilmesi kararının alındığını hatırlatan Demirtaş, “Bu başlangıcı daha iyi ilişkiler ve işbirliği çerçevesinde hep birlikte geliştirerek Akdeniz"in geleceğine olumlu anlamda katkıda bulunmak ve aynı zamanda ortak geleceğimize sahip çıkmak amaçladık. Bunun ilk şekli ve önümüzdeki yıllarda yürütülecek faaliyetlere yön verecek olan Kongre Sonuç Bildirgesi olarak ortaya konuldu” dedi.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”