HAMBURG- Airbus’un Operasyon Direktörü Michael Schoellhorn, Almanya’da Handelsblatt ile yaptığı röportajda, Airbus’ta minimum 15.000 kişinin işten çıkarılmasının beklediğini söyledi. Schoellhorn, Uçak üreticisi, Airbus’ın koronavirüs salgını ve kısıtlamalar nedeniyle hava yolculuğunda eşi görülmemiş bir çöküşle karşı karşıya olduğunu anlattı.
İŞ KESME VE İŞTEN ÇIKARMA PLANI
Almanya, Hamburg'daki Airbus SE’nin üretimini izleyen Schoellhorn, fabrikanın son montaj hattında bir Airbus A320 üretimini izledi. Schoellhorn, havacılık endüstrisinin beklentileri kötüleştikçe Airbus’ın iş kesme ve işten çıkarma planını gerçekleştirme baskısı altında olduğunu anlattı.
Schoellhorn, planlamada 15.000 kişinin işten çıkarılarak sorunu biraz olsun hafifleteceğini belirterek, "Yapmamız gerekenler asgari önlemdir. Şirketin şu anda programı genişletme planları yok” dedi.
Manşetler
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi
Hatay Havalimanı onarımına 16 milyar gitti