Airbus A380, yıldırım testini geçti

Dubai'den kalkan ve Heathrow havalimanına inişe geçen Emirates'e ait 500 yolcu taşıyan Airbus A380 modeli uçak piste yaklaşırken yıldırım düştü.

LONDON- Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380, yıldırım testini başarıyla atlattı. Geçtiğimiz Nisan ayında Dubai'den kalkan ve Heathrow havalimanına inişe geçen Emirates'e ait 500 yolcu taşıyan Airbus A380 modeli uçak piste yaklaşırken yıldırım düştü.
Uçak birkaç dakika sonra sağ salim inmeyi başarırken, yıldırımın, uçakta ve yolcularda herhangi bir zarara sebep olmadığı açıklandı.
Video görüntülerinin internete verilmesinin ardından, "A380, bir testi daha geçti" değerlendirmesinde bulunuldu.
Dev uçağa düşen yıldırımın görüntüleri fotoğrafçı Chris Dawson tarafından çekildi. Bulutları gördüğünü ve yıldırım düşeceğini hesap ederek kamerasını aldığını söyleyen Dawson, "Yıldırımın uçağa çarpacağını hesap etmemiştim" diye konuştu

Manşetler

Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı