Air Arabia. 20 adet Airbus A321LR daha alıyor

Air Arabia eklernecek 20 adet A321XLR uçakları ile Avrupa, Asya ve Afrika'ya aktarmasız uçuşlara başlamayı planlıyor

SHARJAH / BAE - Air Arabia, Airbus A321LR uçağıyla başarıya ulaştı ve dört yıl içinde yeni destinasyonlar açmasına ve operasyonlarını önemli ölçüde genişletmesine olanak sağladı. Air Arabia yakında eklernecek 20 adet A321XLR uçakları ile  filosunu büyütüyor. Böylece birden fazla merkezden Avrupa, Asya ve Afrika'ya aktarmasız uçuşlara başlayacak. A321XLR uçuşları Douala, Kinshasa, Medan ve Berlin gibi şehirlere potansiyel yeni rotalar da dahil olmak üzere çok çeşitli destinasyonları kapsayabilir.

Halen Air Arabia'nın elinde altı adet Airbus A321LR uçağı bulunuyor. Modelin 2019 yılında filoya gelmeye başlamasından bu yana, twinjetler, havayolunun kıtalara doğru genişlerken ağında yeni kapılar açmasına yardımcı oldu. BAE merkezli taşıyıcının sipariş ettiği 20 adet A321XLR ile önümüzdeki yıllarda kat edilmesi gereken daha fazla mesafe var.

Son büyüme

Dubai Airshow'da, düşük maliyetli havayolunun CEO'su Adel Abdullah Ali, A321neo uçağını övdü. 215 koltuklu yapılandırılmış uçağın sağladığı konforun yanı sıra havayolunun, operasyonlarını dört yıl içinde önemli ölçüde büyütmeyi başardığını anlattı.

Ali  şunları söyledi: ;“Kabin açısından harika bir uçak ama menzil açısından daha uzağa uçmamızı sağlıyor. Böylece Milano, Kuala Lumpur, Bangkok, Moskova gibi destinasyonları açmamızı sağladı. Üründen ve uçağın boyutundan çok memnunuz. Hala dar gövdeli bir uçak ama 200'den fazla yolcu taşıyor. Yani iyi bir deneyim yaşadık ama daha da önemlisi yolcuların bundan hoşlanmasıdır. A321XLR, havayolunun hizmetlerine mükemmel bir tamamlayıcı olacak. Son rota lansmanlarının ardından, bu on yılın ortasında çok daha fazlasını bekleyebiliriz.'

Manşetler

Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi
Hatay Havalimanı onarımına 16 milyar gitti
Avrupa'nın hızlı bisikletçileri Konya'da yarışacak
ITB Berlin 2026'da turizm için trendler ve yenilikler