Aile evinden ayrılan Alman genç, aylardır trende yaşıyor

Almanya'da bir süredir trende yaşayan genç, şimdiye kadar 500 bin kilometreden fazla yol katettiğini açıkladı. Lasse Stolley isimli genç, bu yolla Türkiye'yi de keşfettiğini söyledi.

SCHLESWİG - Almanya'da bir süredir trende yaşayan genç, şimdiye kadar 500 bin kilometreden fazla yol katettiğini açıkladı. Lasse Stolley isimli genç, bu yolla Türkiye'yi de keşfettiğini söyledi.

Almanya'da 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1 buçuk yıldır trende yaşadığını açıkladı.

Lasse Stolley isimli genç, raylar üzerinde bir yaşamı tercih etti. Bir buçuk yıldır "dijital göçebe" olarak trende yaşıyor ve kendi deyimiyle "Almanya'nın en güzel demiryolu güzergahlarını" keşfediyor.

Yaşadığı en büyük zorluklardan birinin uyumak olduğunu söyleyen genç, "Geceleri hareket halindeki bir ICE treninde uyuyorum ve gün boyunca orada bir programcı olarak çalışıyorum, etrafımda bir sürü başka yolcu var. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna seyahat ediyorum. Almanya'nın tamamını keşfetsem de bazı güzergahlar beni her seferinde yeniden büyülüyor" diyor.

"500 BİN KİLOMETREYİ AŞTIM"

Ailesinin Schleswig-Holstein'daki evinden 16 yaşında ayrılma kararı alan Stolley, Business Insider'a verdiği demeçte, "Almanya'daki tüm Deutsche Bahn trenlerinde sınırsız seyahat hakkı veren ve istediğim rotada seyahat etmeme olanak tanıyan Bahncard 100 aldım ve o zamandan beri Almanya'daki uzun mesafeli yolculuklarda evimde gibiyim. Toplamda 500 bin kilometreden fazla yol kat ettim" ifadelerini kullandı.

YETERLİ BULMUYOR

Stolley ayrıca macerası hakkında bir blog da yazıyor. Bunu diğer gençlere ilham vermek için kullanmak istiyor. 17 yaşındaki genç şimdi Fransa, Norveç ve Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeyi trenle keşfetmiş durumda. Ama bunun yeterli olmadığını düşünüyor.

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!