Ahmet Aras: Bodrum'u imar barışı yarışı teslim almış

Bodrum Belediye Başkanı Seçilen Ahmet Aras, “Tamamen kontrolsüz yapılaşma ve fütursuzca dikilen beton bloklarla dolu. İzinsiz ruhsatsız korkunç bir yapılaşmayla karşı karşıyayız" dedi.

BODRUM- Bodrum Belediye Başkanı Seçilen Ahmet Aras, ilk meclis toplantısındaki konuşmasında, “İmar barışı adı altında, şu anda bir imar yarışı Bodrum’u teslim almış durumda. Bodrum’un dağları tepeleri, mandalina bahçeleri, koyları şu anda tamamen kontrolsüz yapılaşma ve fütursuzca dikilen beton bloklarla dolu. İzinsiz ruhsatsız korkunç bir yapılaşmayla karşı karşıyayız. Bunun için kesinlikle önlemler alacağız'' dedi.

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanı Seçilen Ahmet Aras Başkanlığındaki ilk meclis toplantısı, Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 saat süren meclis toplantısın açılış konuşmasını yapan Başkan Aras,  Bodrum’u ilgilendiren en önemli konulardan birisinin kaçak yapılaşma olduğunu söyledi.

“Özellikle imar barışı adı altında, şu anda bir imar yarışı Bodrum’u teslim almış durumda'' diyen Aras, şunları kaydetti:

''Bodrum’un dağları tepeleri, mandalina bahçeleri, koyları şu anda tamamen kontrolsüz yapılaşma ve fütursuzca dikilen beton bloklarla dolu. İzinsiz ruhsatsız korkunç bir yapılaşmayla karşı karşıyayız. Bunun için kesinlikle önlemler alacağız. Biz yatırımcının karşısında değiliz. Bizler elbette Bodrum’a yatırım yapmanızı istiyoruz. Ancak projeleriniz eğer Bodrum’un tarihi dokusuna doğasına insanına denizine kültürel ve sanatsal yapısına aykırı ise kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz her zaman doğrunun yanında, yanlışın karşısındayız. Doğru da Bodrum’un değerleridir.”

Kaçak yapıların üzerine gideceğim

Başkan Aras mimar ve mühendislere seslenerek, şöyle devam etti:

“İmar kirliliğine yol açan projelere kesinlikle imza atmayın sevgili arkadaşlar. Yine aynı şekilde çok sevdiğim Bodrum insanımıza seslenmek istiyorum. Asıl duyarlılığı sizlerden bekliyorum. Lütfen evinize 2 oda fazla yapacağım, bir kat fazla çıkacağım diye lütfen güzel Bodrumumuz’u betonlaştırmayalım sevgili dostlarım. Eğer ihtiyacı olan varsa belediyeye gelsin biz onlara sonuna kadar destek olacağız. Ancak izinsiz ve Bodrum’un yapısına zarar veren her şeye anında müdahale edeceğiz. Lütfen sonra bize kızmayınız niye böyle yapıyorlar diye. Biz bunlara oy verdik bunlar bizim kuyumuzu kazıyorlar diye düşünmeyin lütfen. Böyle yapmazsak bodrum tamamen betona teslim olacak, gidişat o yönde. Şu anda mandalina bahçelerinde dağlarda tepelerde beton bloklar yükseliyor. 30 metre kare imar izni alınan yerlere 200 metrekarelik inşaatlar yapılıyor. Biz sizlerin desteğiyle bunların önüne geçeceğiz, bu yüzden sonuna kadar arkamızda durmanızı istiyorum. Biz bunu yapamazsak yakında ne mandalina bahçeleri ne deniz ne de begonviller kalacak arkadaşlar. Bundan sonra her türlü yapılan kaçak uygulamaya müdahale edeceğim. Şu anda imar müdürlüğünün altında çok güçlü bir yapı denetim kontrol zabıtası oluşturuyorum. Bu arkadaşlarım kaçak yapılaşma olan yerlerde müdahil olacaklar. Ben bütün gücümle tamamen bu kaçak yapıların üzerine gideceğim. Kepçeyi gönderip hemen orayı dağıtacağım arkadaşlar. Bu bir kampanya olarak başlayacak. Artık billboardlarda benim gülen yüzümü görmeyeceksiniz, bizim sevgililer günü yılbaşı kutlayan resimlerimizi görmeyeceksiniz. Biz billboardlarımızda bunları kullanarak halkımızı bilinçlendireceğiz. Büyük bir kampanya başlatıyoruz. Görsel, işitsel, sosyal medya, televizyon, basın, belediyemiz, paydaşlarımız ve bu işe katılmak isteyen tüm paydaşlar bu kampanyayı lütfen desteklesin. Türkiye’de bir ilk olacak, bu kampanayı başlatıyorum hayırlı uğurlu olsun hepimize. Ben buna kaçakla mücadele seferberliği diyorum. İnşallah başarılı olacağız ve Bodrum’un daha fazla yağmalanmasına ve betonlaşmasına izin vermeyeceğiz” 

Manşetler

Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!
Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler
Hediye Güral: Turizmde yeni temalar gelişiyor