İSTANBUL- Uluslararası Havalimanları Konseyi, 2011 yılının ilk altı ayında yolcu sayısını en çok arttıran havalimanlarında Atatürk Havalimanı, bu alanda 2011 yılının ilk yarısında liderliği elinde bulundurdu. Moskova’da bulunan Şeremetevo havalimanı da aynı listede 5’inci sırada yer aldı.
Şeremetevo Havalimanı, ilk altı ayda iç hatlarda yüzde 16,7, dış hatlarda ise yüzde 19’luk gelişme kaydetti. Antalya, Şeremetevo Havalimanından yapılan dış hat uçuşlarında birinci sırada yer alırken, İstanbul üçüncü sırada yer aldı.
Listeye göre, en fazla yolcuyu ağırlayan havayolları Londra, Paris ve Hong Kong’taki havalimanları oldu. Atatürk Havalimanı listede 19’uncu sırada yer aldı.
Öte yandan tüm dünya tarafından kabul gören Airline Business dergisi, dünyadaki en büyük havayolu şirketlerini listeledi. Aeroflot, 2010 yılında büyük bir kademe kaydederek ilk 10’a girmeyi başardı. 2009 yılı havayolu şirketleri listesinde 31’inci sırada yer alan Aeroflot, 2010 yılında 9’uncu sıraya yükselmeyi başardı. Aeroflot Genel Müdürü, Vitaliy Savelyev, 2025 yılına kadar dünyanın en iyi 5 havayolu şirketi arasına gireceklerini söyledi.
Manşetler
Arap turistler Türk gibi yaşamaya, semt pazarlarına geliyor
Dertour, Alman Seyahat Sigorta Fonu'na karşı davayı kazandı
İstanbul ve Sabiha Gökçen'e 'kuş bilimcisi' yerleştirildi
Aena, Birleşik Krallık'taki varlığını genişletiyor
İGA, Günlük 1444 uçuşla Avrupa şampiyonu
Demre 2. Noel Baba Festivali başladı
Muratpaşa Share Projesine 66 bin Euro Hibe Desteği aldı
FITUR, Turizm Fuarı “bilgiye odaklanma” ile açılacak
Pegasus, CFM LEAP-1B motor siparişini duyurdu
Accor Türkiye, 2030’a kadar 100 otele ulaşacak