AFYONKARAHİSAR-AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sait Açba, termal turizmde büyük bir atağa geçen Afyon'un, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde açılacak uluslararası Zafer Havaalanı ile bu alanda daha da büyüyeceğini söyledi. Termal turizm konusunda herkesin hemfikir olduğunu belirten Açba, Afyonkarahisar'ın termal turizmin merkezi haline geldiğini kaydetti.
Afyon'da termal turizmin duayeninin Oruçoğlu Termal Otel olduğunu aktaran Açba, onu İkbal Şirketler Grubu ve Korel Grubu'nun takip ettiğini, yakında da Anemon Otel'in hizmete açılacağını bildirdi. Açba, Türkiye'de marka haline gelen Afyonkarahisar'ın termal turizmde daha ileri gidebilmesi için yapılacak çok şeyler olduğunu anlattı.
Termal turizm alanında 5084 Sayılı Yasa'nın çıkmasının ardından hızlı bir gelişim kaydedildiğini aktaran Açba, "İki milyon metrekarelik alanda 9 yatırımcıya yer tahsisi yapıldı. Bunların bir kısmı yatırımlarına devam ediyor, bir kısmı projelerinin son safhasında. Yatırımını bitirmiş olan Anemon Grubu vardır. Ben inanıyorum Afyonkarahisar geleceğe dönük olarak termal turizm alanında sadece Türkiye'ye hizmet veren değil yurt dışına da hizmet veren bir il konumunda olacaktır. Bu konuda atılan adımlarda gerçekten önemli neticeler alınmıştır ki Hollanda ile yapılan temaslar sonucu yatırımcı gruplar buraya geldiler. Hollanda sosyal güvenlik kurumu ile bir anlaşma imzalanmıştır. Korel grubu arasında Hollanda ile ortak yatırım yapılması konusunda bir çalışma devam etmektedir" dedi.
Diğer taraftan, Korel Otel'in Almanlarla sosyal güvenlik kurumlarıyla yaptığı anlaşmaya da işaret eden Sait Açba, önemli olanın bundan sonra yapılacak yatırımların birbirini tamamlayıcı nitelikte olması gerektiğini söyledi.
Yatırımlara en büyük etken olan ulaşım sektörü konusunda da hükümetin 2 yıl öncesinde attığı adımın son aşamaya geldiği bilgisini veren Açba, bölge havaalanı olarak planlanan havaalanını kamulaştırma işlemlerinin son aşamaya geldiğini kaydetti.
Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Uşak'ın orta noktasında olan bölge havaalanının hizmete girmesinin ardından bu yıl yap-işlet yöntemiyle yatırıma açılacağını bildiren Açba, şöyle devam etti: "Havaalanı işletmeye girdikten sonra Afyonkarahisar ve diğer illerin hızlı bir şeklide cazibesi artacaktır. Yatırım ikliminde çok ciddi bir gelişim yaşanacaktır. Termal kaynaklarımızı sadece turizm de kullanmıyoruz. 5084 Sayılı yasa kapsamında termal kaynakların başka alanlarda kullanılması yönünde de önemli adımlar atılmıştır. Türkiye'deki en büyük teknolojik sera yatırımı Afyon'da başlamıştır. Sandıklı ilçesinde başlayan yatırım Dikili'deki seranın benzeridir, yatırım çalışmaları fiilen başladı. İl merkezinde Ömer-Gecek havzamızda ise iki yatırımcımız çalışmalara başladı. Yine Çobanlar havzasında bir yatırımcımıza yer tahsisi yapıldı. Bilhassa ihracata dayalı bir sektör olarak geri dönüşü çok iyi bir sektör olan çok sayıda yatırımcı talebi var."
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu