Afgan hükümeti, kamuda akraba, eş, dost torpiline son verdi

Afganistan’daki İslam Emirliği lideri, son yayınladığı kararname ile hükümet yetkililerinin, kamu dairelerine yakın akrabalarını yerleştirmelerini yasakladı.

KABİL- Afganistan’daki İslam Emirliği lideri, son yayınladığı kararname ile hükümet yetkililerinin, kamu dairelerine yakın akrabalarını yerleştirmelerini yasakladı.

Afganistan İslam Emirliği’nin üçüncü yüksek komutanı ve dini lideri Hibetullah Ahundzade, yayınladığı bir kararname ile hükümet ve kamu kurumlarında bulunan yetkililerin, kamudaki diğer aile üyelerini değiştirmeleri ve işe almamaları gerektiğini söyledi.

Söz konusu kararnamede çocuklarını ve yakın şahsi ilişki içerisinde bulunduğu kişileri kamu kurumlarına atayan yetkililerin, bu kişileri görevden almaları ve yerlerine başka kişileri atamaları gerektiği belirtildi.

"PERSONEL AÇIĞI, TECRÜBESİZ KİŞİLERLE KAPATILDI"

Taliban, 2021 yılında Afganistan’da iktidarı ele alırken, kamudaki bazı üst düzey personeller ülkeyi terk etti, bazıları ise görevlerinden alındı. Kamuda meydana gelen personel açığı sonrası, tecrübesiz personelin, kişisel bağlantılar nedeniyle işe alındığı belirtildi.

Öte yandan Hibetullah Ahundzade imzalı kararnamede yönetici kesiminin bu tür atamalardan kaçınması aksi durumda gereğinin yapılacağı ifade edildi. Bununla birlikte Afgan İslam Basını, birkaç üst düzey Taliban yetkilisinin, oğullarını hükümet içindeki çeşitli rollere atadığı iddiasında bulundu.

Kararname, Cumartesi günü İdari İşler Dairesi tarafından yayınlandı.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi