Aeroflot’ta şişman hostes yasağı

Aeroflot havayolu "fazla kilolu" hostesler incelmezse maaşlarını azaltma cezası veriyor

MOSKOVA - Rusya'nın bayrak taşıyan havayolu şirketi Aeroflot'un temsilcileri, yalnızca kadın yolcuların ince olmasının yanı sıra "fazla kilolu" oldukları takdirde cezalandırılması gerektiğini bildirdi. Karara itiraz eden ve "Maaşımız giyim ölçülerimizden dolayı düşürüldü" diyen uçuş görevlileri Yevgenia Evgeniya V. Magurina ve Irina N. Ierusalimskaya, iki uçuş görevlisinin talebini mahkeme reddederek Aeroflot’u haklı buldu. İki kadın ilk kişisel davalarını kaybetti, ancak her biri itirazda bulunmayı planladığını açıkladı.

AEROFLOT 48 BEDEN İSTİYOR
New York Dergisi'nde yer alan habere göre, Aeroflot'un politikası kadın kabin mürettebatının 48 (ABD'de 14) ebadında kalması gerektiğini ancak erkeklerin biraz daha büyük kalmasına izin verildiğini belirtiyor. Kabinlerinde çalışanların ağırlık talimatlarını uygulamaya koyma kararına göre iki ayrı dava açtıktan sonra ortaya çıktı. Dava açan Magurina"Maaşımız giyim ölçülerimizden dolayı düşürüldü. Uçmamıza izin verildi, ancak maaş düşürüldü"dedi



KARAR DEĞİŞMİYOR

Aeroflot Kamu Konseyi üyeleri Ekonomist Nikita A. Krichevskiy ve gazeteci Pavel V Danilin, The New York Times’a ağır uçuş görevlilerinin acil bir durumda bir tehlike oluşturabileceğini belirterek yeni kuralları değiştime planları bulunmadığını söylediler.
Krichevskiy’in basın konferansında V Danilin, "42-48 boyutlarında giyinme şartı neden isteniyor anlamıyoruz. Ben 103 kg ağırlığında idim. Şimdi 80 kg ağırlığındayım. Yemek alışkanlıklarımı düzelttim ve kilo verdim. Belli bir boyutta olma kararının gerekçesini anlamıyorum"diyerek kararı eleştirdiler.

MAHKEME AEROFLOT’U HAKLI GÖRDÜ
Aeroflot, Krichevskiy ve P. Danilin'in sözlerinin kendilerini temsil etmeyeceğini belirterek: “N. Krichevskiy ve P Danilin kişisel görüşlerini ifade ediyorlardı. Aeroflot, Magurina ve Ierusalimskaya'nın Aeroflot'a karşı getirdiği iddiaları reddeden mahkemede kararına uymaktadır. Uçuş görevlilerinin daima en iyi şekilde görünmesini talep ediyoruz” denildi.
Bu arada CabinCrewHQ.com'un bildirdiğine göre dünyanın en büyük havayolu filosu olan American Airlines’ın uçuş görevlilerinin görünür dövmeler, piercingler ve uçuk saç renkleri içermeyen "Her zaman profesyonel bir görüntü sunulması" istediğini belirtti.

 

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu