Aeroflot THY’na gelmeyi planlıyor

Aeroflot’un, SkyTeam’den ayrılarak Türk Hava Yolları’nın (THY) da üyesi olduğu küresel havayolu birliği Star Alliance’a katılmayı düşünüyor.

İSTANBUL- Rusya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot’un, üyesi olduğu küresel havayolu birliği SkyTeam’den ayrılarak Türk Hava Yolları’nın (THY) da üyesi olduğu küresel havayolu birliği Star Alliance’a katılmayı düşündüğü iddia edildi Rus Kommersant gazetesi, ülkenin en büyük havayolu şirketi olan Aeroflot’un uçuş milleri konusunda ve ABD uçuşları sırasında Delta ile yaşadığı sorunlar nedeniyle SkyTeam’den ayrılabileceğini yazdı.
Habere göre Delta ile uçuş paylaşımı yapmanın kendisine pahalıya patladığını düşünen Aeroflot, rakiplerinin ise aktarmalı uçuşlarla masrafları kıstığını belirtiyor. SkyTeam’in uçuş mili politikalarını da beğenmeyen Aeroflot sistemin kârlılıktan uzak olduğunu düşünüyor.
Sovyetler Birliği döneminden gelen ve hâlâ çoğunluğu devlete ait olan Aeroflot, SkyTeam’e 2006’da katılmıştı. Şirket 2012 yılında 17.6 milyon yolcu taşıdı.
Gazetenin haberine göre, SkyTeam’den 20 milyon dolar ceza ödeyerek ayrılabilecek olan Aeroflot, THY ve Alman Lufthansa’nın da üyesi olduğu Star Alliance’a geçmeyi değerlendiriyor.

airporthaber
 

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?