MOSKOVA- İzvestiya gazetesinde yer alan habere göre, Duma milletvekili Oleg Nilov Vergi Kanunu'nda uluslararası uçuş bilet fiyatlarına %18 KDV eklenilmesini, ülke içindeki uçuşlarda ise tam tersine sıfırlanmasını ön gören yasa tasarısı hazırladı. Halen ülke içerisindeki uçuşlarda %18 oranındaki KDV sadece Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol için geçerli değil.
Bu iki bölge Rusya'ya bağlandıktan sonra bazı vergi indirimlerinden faydalanıyor ve bu turizmin gelişmesi için yapılıyor.
Milletvekilinin teklif ettiği değişiklikler tüm bölgelerin eşit vergi koşullarına sahip olmalarını sağlayacak. Yurtdışına uçuşlar ise tam tersi pahalanacak. Nilov, teklif edinilen önlemlerin havayolu şirketleri ve tur operatörlerine iç turizmi geliştirmek için ek teşvik niteliğinde olacağını ifade etti. Yasa tasarısı, ulaşım giderlerini azaltacak ve sonuçta ekonominin gelişimini destekleyecek.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?