ADANA- İşadamı Ali Haydar Bozkurt’un öncülüğünde geçtiğimiz yıl Adana’da ilki düzenlenen ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ikincisi Rio gibi dünyanın sayılı kortejlerini aratmayacak şekilde gerçekleşti.
Özel rengârenk kostüm ve makyajlarıyla korteje katılanların yanında, okullar, STK’lar, hobi toplulukları, kulüpler, resmi kurum ve kuruluşlar ile birlikte, sinema, tiyatro, sahne sanatçıları ve medya mensupları başta olmak üzere 30 bine yakın kişi, ellerindeki beyaz mendilleri sallayarak Vali Yolu’ndan Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan sahneye kadar yürüdü.
Korteje katılan Erol Büyükburç, Ayşe Arman, İpek Tuzcuoğlu, Keremcem, Turgut Kazan, Faruk Tınaz, Ceyhun Yılmaz, Hatice Aslan Atilla Özdemiroğlu, Mehmet Turgut, Arif Keskiner, Nur Fettahoğlu, Nebil Özgentürk, Mansur Beyazyürek, Aytaç Arman, Emre Karayel, Altan Gördüm ve Timur Savcı gibi ünlü isimlere ilgi büyüktü. Bu yıl ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 85’ten fazla aktivite gerçekleştiriliyor. 3 güne yayılan aktiviteler arasında Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut’un Türkiye sınırlarını aşmış ünlü Adanalıları fotoğrafladığı “Özümüz Adana… Yüzümüz Adana…” adını verdiği sergisi de karnavalın ilk günü Adana Sheraton Hotel’de açıldı.
Manşetler
Turizmciler Dünya Kupası tur programlarını açıkladı
İtalya'da 4 havalimanında yakıt kısıtlaması
Uçak düşmeden 121 yolcu hayatını kaybetti
Çok turist gelsin diye 3 ülkeye vize kalkıyor!
Kamu eliyle yapılan yatırımlar kamunun malıdır
Ay'a doğru ilerleyen Artemis II, yarı mesafeyi kat etti
İstanbul'a 3 milyon TL'lik kentsel dönüşüm kredisi
Mavi Akdeniz’i temiz tutmayı ilke edineceğiz.
Yiğit Girgin: 2026 yılının kolay geçmeyeceğini biliyoruz
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor