MOSKOVA-Rusya'nın başkenti Moskova'da açık havada "Sualtı dünyası" konulu sergi düzenlendi. Rusya'nın gezi dergisi "Afişa-mir" üçüncüsünü düzenlediği açık hava sergisinde, bu kez "Sualtı Dünyası" konusunu vatandaşların beğenisine sundu. Moskova'da halkın yoğun olarak ziyaret ettiği 'Çistıye Prudı' bulvarında gerçekleşen açık hava sergisinde deniz dünyası ile ilgili çeşitli fotoğraflar sergilendi. Sergideki fotoğrafların tamamı ünlü sualtı fotoğrafçısı David Doubilet'in 100'e yakın çalışmasından oluşuyor.
Zamanımızın en başarılı sualtı fotoğrafçılarından biri olarak kabul edilen Doubilet, 50 yıldan fazla dünyanın çeşitli bölgeleridne su altı dünyasının fotoğraflarını çekti. 1946 yılında New York'ta doğan Doubilet, ilk fotoğrafını 12 yaşında çekti. Şu ana kadar Doubilet'in fotoğraflarından oluşan yedi kitabı yayınlandı. Bunlarda en çok bilinenler "Fish Face", "The Kingdom of Coral: Australia's Great Barrier Reef" ve "Water Light and Time"dır.
Daha çok National Geographic için çektiği fotoğraflarla tanınan David Doubilet, ABD'nin "Sport Diver" ve İngiltere'nin "Dive Magazine" dergileri için de çalışyor.
İzleyicilerin en çok dikkatini çeken fotoğraflar ise hem su altında hem yüzeyde cisimlerin bir karede olması. Bu tür resimleri elde etmek için Doubilet, iki kaçış noktalı filtre kullanıyor. Böylelikle objektif aynı anda iki ayrı yerde bulunan cisimleri netleyebiliyor.
Ücretsiz ve 24 saat açık olan sergi, 31 Ağustos'a kadar "Çistıye Prudı" bulvarında devam edecek.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu