İSTANBUL -İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Açıkhava Sanat Merkezi'ni açarken, "Sergi boyunca İstanbullular, geleneksel Türk sanatlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak" dedi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Açık Hava Sanat Merkezi, Eminönü Meydanı'nda açıldı.
Merkezin açılışında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul kültürüne hizmet eden çok önemli bir sanat etkinliğinin açılında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Etkinliğin 7. kez düzenlenmesinin İstanbul'a hizmet adına büyük bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Mutlu, merkezin açılmasında emeği geçen İTO ve Fatih Belediyesine teşekkür ettiğini ve bu teşekkürü tüm İstanbullular adı na yaptığını belirtti.
Mutlu, İstanbul'u zenginleştirmenin önemli bir adım olduğunu ancak şehrin kültürüne sahip çıkmanın daha büyük bir kıymet taşıdığını vurgulayarak, "İstanbul kendi kimliği, kültürü ve benliği ile kucaklaşmak istiyor. Sergi boyunca İstanbullular, geleneksel Türk sanatlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak" dedi.
2010 Avrupa Kültür Başkenti olan, sanat ve kültürel faaliyetleriyle iç içe geçen İstanbul'un en iyi şekilde yaşandığını ifade eden Vali Mutlu, k ültürel kimliğin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de İstanbul'un medeniyetlerin kesiştiği bir noktada olduğunu belirterek, "Bu topraklar tarih boyunca sanatın, medeniyetin, huzurun ve dinler arası kardeşliğin yaşadığı yerler olmuştur" dedi.
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise ticarete olduğu kadar bilim ve sanata da önem verdiklerini, bu merkezin de sanata verdikleri desteğin en büyük göstergesi olduğunu söyledi.
Yalçıntaş, İstanbul'un doğası, tarihi, mimarisi, kültürü ve sanatı ile ön plana çıkması için Ticaret Odası olarak ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle merkezi turistlerin de yoğun olarak bulunduğu Eminönü Meydanı'nda açtıklarını ifade etti.
12 sanat dalında 44 sanatçının katıldığı, tezhipten resime,taş boyamadan hat ve kaligrafiye, çini tasarımdan karikatüre kadar çeşitli dallarda sanatlarını icra edeceği merkez, 8 Eylüle kadar ziyaret edilebilecek.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı