Abhazya Rus turist sayısında rekor hedefliyor!

Abhazya Turizm Bakanı Teimuraz Khishba Rusya’dan erken rezervasyon talebinin bu yıl üç katına çıktığını belirtti.

ABHAZYA- Abhazya, 2023 sonuna kadar Rusya'dan 1,5 milyondan fazla turist almayı planlıyor. Abhazya Turizm Bakanı Teimuraz Khishba Rus gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Tur operatörü Intourist'in basın servisi başkanı Vestnik ATOR ile yaptığı görüşmede Abhazya için erken rezervasyon talebinin bu yıl üç katına çıktığını belirtti. Diğer piyasa katılımcıları da Abhazya'da yaz tatili için yapılan rezervasyonlarda artışa dikkat çekiyor. Genel olarak tur operatörlerinin tahminlerine göre 2023 yaz sezonunda turist akışı geçen yıla göre en az %20 oranında artacak.

Abhazya Turizm Bakanlığı'nın verilerinin Mayıs tatilleri için tur satan tur operatörlerinin istatistikleriyle tutarlı olduğuna dikkat ediliyor.Abhazya'da 2023'ün bu yüksek dönemi için ortalama olarak yapılan rezervasyonların sayısı geçen yıla göre %20-40 oranında yüksek.

Abhazya Turizm Bakanlığı'na göre, 2022'de Abhazya'da tatil yapan 1,15 milyon turistin %45'i geceleme yaptı. 2022 sonu itibariyle Abhazya'da 858 konaklama tesisinde 39.000 yatak bulunmaktadır (2021'e göre %8,3 daha fazla).

Turistlerin %55'i 2022'de Abhazya'ya geceleme olmaksızın bir günlük gezi gezileri kapsamında geldi.

Teimuraz Khishba'ya göre, Suhum yakınlarında bir havaalanı açma projesi Abhazya için son derece önemli.Sezon boyunca uzun kuyruklarla karşılaşan Psou Nehri üzerindeki yer kontrol noktasını boşaltmalı.

Bakan ayrıca, Rus tarafının hizmet verilen turist hacmini genişletmek için Psou Nehri üzerindeki kara kontrol noktasının yeniden inşasına yaklaşık 4,9 milyar ruble yatırım yapabileceğini söyledi. Bu projenin zamanlaması ise hala belirsiz.

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık