ABD'de Van kedisine ilgi

California eyaletinde yapılan "2. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali"nde, yabancı konuklar ve basın mensupları, Van Kedisi "Tuşba"ya büyük ilgi gösterdi

SELAHATTİN AKDAŞ-TÜRKİYE TURİZM

LOS ANGELES/ABD-- ABD'nin California eyaletinde yapılan "2. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali"nde, yabancı konuklar ve basın mensupları, Van Kedisi "Tuşba"ya büyük ilgi gösterdi. Konuklar, Van Kedisi'ne dokunmak için stand önünde yoğunluk oluşturdu.
Van Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den 5 ilin katıldığı festivale Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında 40 kişilik heyet yer aldı.
Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Mevlana Müzesi, Aspendos Antik Tiyatrosu, Mardin taş evi ile Akdamar Kilisesi'nin üç boyutlu dev maketlerinin yer aldığı festivalde, Van standına gelen konuklar, Mehmet Akif Ersoy Lisesi halk oyunu ekibi gösterisiyle karşılandı.
Vali Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, iş adamları ve turizmciler, Van standı önünde, davul zurna eşliğinde halay çekti.



Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden gönderilen "Tuşba" isimli kedi ise ABD'li ziyaretçilerin ve basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Van kedisinin tanıtıldığı standın önü zaman zaman hayvanseverlerin yoğun ilgisiyle dolup taştı. Kedinin görüntüsünü almak isteyenlere de Van Kedisi kartpostalı hediye edildi.
Vali Münir Karaloğlu, Anadolu'nun bütün mozaiğinin festivalde yer aldığını ifade ederek, "Anadolu bütün medeniyetlere beşiklik etmiş bir bölgedir. Anadolu kültürünün, Türk kültürünün ABD'de tanıtılıyor olması ve bu tanıtımda Van'ın da yer alması, bizi son derece mutlu etmiştir" dedi.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu