ABD, Avrupa hissselerini düşürdü

Avrupa'nın en büyük ucuz havayolu şirketi Ryanair Holdings Plc, ilk çeyrek karının beklenenden düşük çıkmasının ardından yüzde 1.7 değer kaybetti

WASHINGTON-Avrupa hisse sentleri, ABD Başkanı Barack Obama ve Kongre'nin borçlanma limitini artırma konusunda anlaşmaya varamamasının temerrüt riskini artırması sonrası değer kaybediyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de aşağı yönde hareket etti.
Kredi derecelendşrme kuruluşu Moody’s Investors Service'in Yunanistan'ın ülke kredi notunu üç basamak düşürmesinin ardından banka hisselerine satış geldi. Avrupa'nın en büyük ucuz havayolu şirketi Ryanair Holdings Plc, ilk çeyrek karının beklenenden düşük çıkmasının ardından yüzde 1.7 değer kaybetti. İrlanda'nın en büyük bankası Bank of Ireland Plc, hükümetin bankadaki 1.12 milyar euroluk (1.6 milyar dolar) hissesinin satışı konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 7.9 değer kazandı.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek, Londra saati ile 08:26'da 270.66 puana indi ve dört günlük rallisini tersine çevirdi. Endeks geçen hafta, Avrupalı liderlerin Yunanistan için ikinci kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varmalarının ardından yükselmişti. Ancak Stoxx 600 Endeksi halen, Avrupa borç krizinin büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişeleri ile, Şubat ayında gördüşü bu yılın zirvesinin yüzde 7.1 altında.

GFT'nin küresel dealin operasyonları direktörü Martin Slaney, "ABD'de borçlanma müzakerelerinin bu hafta anlaşmayla sonuçlanmaması piyasalar için en önemli olay" dedi ve "2 Ağustos'taki son tarihe sadece günler kala, yatırımcılar temerrüt olasılığını ciddi olarak düşünecekler" yorumunda bulundu.

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.9 aşağıda seyrederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1'lik bir kayıp gerçekleştirdi.

 

Manşetler

Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor