AB, Malev'e yardımlar hukuk dışı

Avrupa Komisyonu, Macaristan hükümetinden, ulusal havayolu şirketi Malev'e verilen teşviklerin geri alınmasını istedi

BRÜKSEL- Avrupa Komisyonu, Macaristan hükümetinden, ulusal havayolu şirketi Malev'e verilen teşviklerin geri alınmasını istedi. Komisyon, on milyonlarca Euro'luk yardımın hukuka aykırı olduğunu belirtti. Avrupa Komisyonu, havayolu şirketinin bu tür bir finansmanı piyasalardan elde etmiş olamayacağına hükmetti.
AFP'nin aktardığı Komisyon açıklamasına göre 'Malev'e devlet tarafından yapılan yardımların rekabet alanında sebep olduğu düzensizliğin üzerinden gelinmesi için Macaristan'ın Malev'e verdiği yardımı geri alması gerekiyor.'
2007 yılında özelleştirilen Malev, 2010 yılının Şubat ayında devletin borç batağındaki havayolu şirketinin yüzde 95'ini almasıyla tekrar devletleştirilmişti.
Macaristan ve Avrupa Birliği, son günlerde yeni anayasa sebebiyle merkez bankası, yargı ve basının bağımsızlığı konusunda gerginlik yaşıyor. Soruşturmaya göre Malev'e 2007 ile 2010 yılları arasında çeşitli yollarla 120 milyon Euro yardım sağlanmış bulunuyor. Komisyon yetkilileri, ne kadar yardımın geri alınması gerektiğinin belirtilmesi için tam rakamın hesaplanması gerektiğini söylüyor.
 

Manşetler

Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B