ANTALYA- Ela Quality Resort Hoteli"nin Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, "Turizmde rakip ülkeler AB'den alacakları yardımla güçlenirlerse, rekor beklenen Türkiye gelecek yıl zorlanabilir. Türkiye şimdiden gelecek yıl için planlama yaparak önlemler almalıdır" dedi.
Bu yılın sonunda gelen turist sayısında rekor kırması beklenen Türk turizm sektörünü gelecek yıl AB"den alacakları yardımla ekonomik krizden başını kaldıracak rakip turizm ülkelerinin zorlaması bekleniyor. Yetkililer Türkiye"nin turizmde gözünü açıp gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ediyorlar.
Ela Quality Resort Hoteli"nin Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, Avrupa Birliği"nin küresel ekonomik kriz nedeniyle turizmde sıkıntı yaşayan Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerin kullanımına yönelik 14 milyar Euro fon ayırdığını, bunun 2011 yılında kullanılmasının planlandığını söyledi.
Karatopraklı, Bizim iki yıldır adeta uyuttuğumuz rakiplerimiz Yunanistan ile İspanya ve Portekiz gibi ülkeler şimdi uyanarak adeta bize yumruk atacak seviyeye gelecekler. 14 milyar Euro"luk fondan tesis yenilemesinden personel giderlerine, enerjiden havayolu şirketlerine kadar teşvikler alacaklar. Biz buna karşı sektör olarak ciddi şekilde hazırlanmalıyız dedi. Karatopraklı, bu fonun rakip ülkelere büyük fırsatlar sağlayacağını ve Türkiye ile aralarındaki fiyat farkını kapatabileceklerini söyledi.
2010"un rekor yılı olarak anılan 2008 yılını aratmayacak şekilde başarılı geçtiğine dikkat çeken Karatopraklı, Bizim bugünkü pozisyonumuzu koruyabilmemiz için süreci çok iyi analiz etmemiz lazım. Turizm için sadece fuarlara gidip kontrat yapmak yeterli olmaz diye konuştu.
Manşetler
Schengen vizesinde karaborsa dönemi
Tamince'den 'Epstein' iddialarına yanıt: Arkadaşım rica etti
Sani Şener, Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
obilet’e ‘Bilirkişi Heyeti’ şoku!
Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar