A 380'ler incelemeye alındı

Airbus'ın ürettiği A380 yolcu uçaklarının kanatlarında çatlaklar bulunduğu iddiaları Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansını harekete geçirdi.

TOULOUSE- Avustaralya’nın Qantas Havayolları “Çatlaklar önemli değil” diye açıklama yaparken Airbus'a ait A 380'lerin kanatlarında çatlak olduğu şikayetlerine üzerine Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) yetkilileri harekete geçti. Airbus'ın ürettiği toplam 80 A380'den 20 tanesi inceleme altına alınıyor. Bu rakam, operasyonda olan toplam 80 A380 uçağının dörtte biri anlamına geliyor. Yapılacak kontrollerin, Emrates, Singapur Havayolları ve Air France'ın uçuşlarını etkileyebileceği belirtildi.
Avrupa Hava Güvenliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada bazı uçakların 4 gün içinde incelenmesi gerektiğini belirtirken, 1800 ve daha az uçuş yapmış uçakların tamamının ise 6 haftalık bir sürede kontrol edileceğini açıkladı.
Airbus tarafındna yapılan açıklamada ise, kanatlardaki çatlakların uçuş güvenliğini tehlikeye sokacak bir durumda olmadıkları belirtilirken, EASA yetkilileri sözkonusu çatlakların zaman içinde büyüyebileceğine dikkat ekiyor.
 

Manşetler

Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi
Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir
Royal Caribbean'dan 13 gemi ile 2027-2028 Karayip
Cuna del Alma mega turizm projesine direniş
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor