800 Martin Luther heykeli

Alman sanatçı Ottmar Hoerl, 16. yüzyılın en önemli reformcularından Martin Luther'in 800 heykelini Wittenberg Meydanı'nda sergiliyor.

WITTINBURG - - Alman sanatçı Ottmar Hoerl, 16. yüzyılın en önemli reformcularından Martin Luther'in 800 heykelini Wittenberg Meydanı'nda sergiliyor. Dün açılan sergi, 12 Eylül'e kadar gezilebilecek. Sergide, Martin Luther'in değişik renklerdeki heykeli bulunuyor. Hoerl'in çalışmasına Protestan din bilimcileri, "faydasız işler yapıyor" diye tepki gösterdi.



Heykellerin Wittenberg'de sergilenmesinin sebebi, kasabanın 500 yıl önce bazı Roman Katoliklerine karşı söylediği sözlerine ilk başladığı yer olması. Hoerl'nin daha önceki çalışmaları da tepkiye yol açmıştı. 2009 yılında 1250 adet cüce yapan Hoerl, cücelerin sağ kolları ile Nazi selamı vermesi yüzünden eleştirilmişti.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı