800 Martin Luther heykeli

Alman sanatçı Ottmar Hoerl, 16. yüzyılın en önemli reformcularından Martin Luther'in 800 heykelini Wittenberg Meydanı'nda sergiliyor.

WITTINBURG - - Alman sanatçı Ottmar Hoerl, 16. yüzyılın en önemli reformcularından Martin Luther'in 800 heykelini Wittenberg Meydanı'nda sergiliyor. Dün açılan sergi, 12 Eylül'e kadar gezilebilecek. Sergide, Martin Luther'in değişik renklerdeki heykeli bulunuyor. Hoerl'in çalışmasına Protestan din bilimcileri, "faydasız işler yapıyor" diye tepki gösterdi.



Heykellerin Wittenberg'de sergilenmesinin sebebi, kasabanın 500 yıl önce bazı Roman Katoliklerine karşı söylediği sözlerine ilk başladığı yer olması. Hoerl'nin daha önceki çalışmaları da tepkiye yol açmıştı. 2009 yılında 1250 adet cüce yapan Hoerl, cücelerin sağ kolları ile Nazi selamı vermesi yüzünden eleştirilmişti.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?