Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/ANTALYA - Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği 8. Yöreler Renkler Festivali, Akdeniz Gecesi’yle başlıyor. Türkülere, halaylara, horonlara ev sahipliği yapacak festival hafta boyunca devam edecek.
Bu yıl 16-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivale hemşeri derneklerinin yanı sıra Antalya'da yerleşik yabancıların da kurduğu toplamda 72 dernek katılacak. Doğu Anadolu bölgesinden 13, Güneydoğu Anadolu’dan 11, İç Anadolu’dan 10 dernek, bu yıl 8’incisi yapılacak festivalde yer alacak. Karadeniz’den 8, Akdeniz’den 6, Marmara ve Ege bölgesinden ise 4 hemşeri derneğinin katılacağı festivalde ayrıca 12 Yörük kültür derneği ve Antalya’da yerleşik yabancıların kurduğu 8 komşu ülke derneği de yer alacak.
Güneydoğu Anadolu Gecesi’ne ayrılan beşinci günde Sinan Serkut sıra gecesi programıyla geceye eşlik edecek. Ayrıca gecede Baran da sahne alacak. 21 Eylül Cumartesi gerçekleşecek Karadeniz Gecesi’nde ‘Horon Zamanı’ isimli konseriyle Orhan Çavuş sahne açılışı yaparken ardından Ayşenur Kolivar dinleyicileriyle buluşacak. Festival Komşu Ülkeler Gecesi’yle sona erecek.
Manşetler
Ormana'nın En İyi Turizm Köyü seçilmesi tesadüf değil!
Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor