ANTALYA -Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Antalya ve ilçelerinde turizm sektörüne yönelik denetimlerde, 730 konaklama tesisine yaklaşık 1,5 milyon TL usulsüzlük cezası verildiğini bildirdi.
Mahmut Sütçü, 22 Haziran'da başlayan turizm sektörü denetimlerinin sürdüğünü söyledi. 117 Maliye denetim görevlisiyle oluşturulan ekiplerin, turizmin yoğun olduğu ilçelerde denetime çıktığını belirten Sütçü, ekiplerin halıcı, kuyumcu, SPA işletmecisi, derici, plaj işletmeleri, su sporları merkezleri, diskotekler, barlar, restoranlar, hamamlar ve konaklama tesislerinin de arasında bulunduğu 10 bin 867 vergi mükellefini denetlendiğini kaydetti.
Denetimlerde şu ana kadar 5 bin 671 tutanak tutulduğunu anlatan Sütçü, şöyle konuştu:
"Bunlardan 4 bin 966'sına cezai işlem yapıldı. 1025 iş yerinde hasılat tespiti gerçekleştirildi. Bu tesislerde toplam 60 milyon TL'lik hasılat tespit edildi. Bu tespitlerde yüzde 70'i Damga Vergisi olmak üzere, yaklaşık 128 milyon TL matrah farkı bulundu. 172 yeni vergi mükellefi kayıt altına alındı."
Mahmut Sütçü, denetimler sırasında alkol ve tütün ürünleri konusunda da bandrol denetimi yapıldığını kaydetti. Ekiplerin özel cihazla alkol ve tütün mamulleri satışı yapan 247 iş yerini denetlendiğini anlatan Sütçü, otel ve tatil köylerinde faaliyette bulunan iş yerlerinin de denetime tabi tutulduğunu anlattı.
730 konaklama tesisine yaklaşık 1,5 milyon TL usulsüzlük cezası verildiğini belirten Sütçü, "Vergi levhası ve yazar kasa denetimi dışında, otel çalışanları ve üst düzey yöneticilerinin ücretleri, kayıt dışı işçi çalıştırma, otel ve tatil köyleri içinde faaliyette bulunan iş yerlerinin kira sözleşmeleri konusunda da incelemelerde bulunduk" dedi.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu