7. Turizm Teknolojileri Günü’nde Türkiye'nin potansiyeli gösterildi

Başkan Uysal, “Genel olarak bütün sektörlerdeki yazılım ağırlığında, teknoloji kullanımında, otomasyonda yüksek katma değerli ürün ihracatında çok çok daha iyi yerlerde olabilirdik” diye konuştu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya -
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7. Turizm Teknolojileri Günü’nde “Anadolu'nun, Türkiye'nin potansiyeline sonsuz inanıyorum. Her gün bu inançla çalışıyorum. Gelecekte bir gün çok iyi olacağız” dedi.

Başkan Uysal, Sunis Hotel Su’da Türkiye Bilişim Derneği Antalya Şubesi’nin 7’ncisinin gerçekleştirdiği Turizm Teknolojileri Günü’nün açılışında konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye’nin yazılım ve bilişim sektörlerinde çok daha iyi yerlerde olabileceğini kaydeden Başkan Uysal, “Genel olarak bütün sektörlerdeki yazılım ağırlığında, teknoloji kullanımında, otomasyonda yüksek katma değerli ürün ihracatında çok çok daha iyi yerlerde olabilirdik” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum İnovasyon Merkezi (ASSİM) olarak 220 yazılım ve bilişim uzmanını bir araya getirdiklerini kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz, standart yazılımlar var. Kullanılan yazılımların geliştirilmesi var. Bir de yaratıcı, yenilikçi ve yeni vizyonlarla bakılarak bulunmuş özgün yazılımlar var. Her iki alanda da çalışabilecek geniş bir potansiyel var. Kamunun daha kucaklayıcı olması lazım. Siyaset üstü bakması lazım. İkincisi çok ciddi sayıda melek yatırımcıya ihtiyaç var. Bu yazılım işi çok büyük maliyet değil. İş insanlarımızın o riskleri alabilir hale getirmemiz lazım. Çok büyük potansiyel var. Anadolu'nun, Türkiye'nin potansiyeline sonsuz inanıyorum. Her gün bu inançla çalışıyorum. Gelecekte bir gün çok iyi olacağız.”

Türkiye’nin kitle turizminde dünyanın öncü ülkeleri arasında yer aldığını dile getiren Başkan Uysal, bunun alternatiflerle desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle kültür turizminde Türkiye ve dolayısıyla Antalya’nın hak ettiği noktada olmadığını belirten Başkan Uysal, “Sıkıntılı olduğumuz alanları bu teknoloji yardımıyla hızla toparlama imkanımız var. Mesela güvenlik alanı. Olduğumuzdan daha çok daha sıkıntılı algılanıyor biliyorsunuz. Haksızlığa uğruyoruz. O alanları yüksek teknoloji ve akıllı sistemlerle güvenliği hissettirir hale getirebiliriz” diye konuştu.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor