60 milyon TL harcanan havalimanına 5 aydır uçak inmedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 60 milyon TL'lik havalimanında seferlerin firmaların inisiyatifinde olduğunu bildirdi.

BALIKESİR- Balıkesir'in ikinci havalimanı olan Merkez Havalimanı'na "yolcu potansiyeli yok" diye 5 aydır uçak inmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 60 milyon TL'lik havalimanında seferlerin firmaların inisiyatifinde olduğunu bildirdi.i. Şubat ayında kullanıma hazır hale gelen havalimanında seferler başlamadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 60 milyon TL'lik havalimanında seferlerin firmaların inisiyatifinde olduğunu bildirdi.

Birgün'ün haberine göre, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, yapımının 60 milyon TL'ye mal olduğu ifade edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'nda seferlere ne zaman başlanacağını sordu. Haziran ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sunan Şahin, "Balıkesir merkezde inşa süreci tamamlanan havalimanının ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır? Havalimanının uçuş takvimine alınmamasının gerekçesi nedir?" ifadelerini kullandı.

'SEFERLER FİRMALARIN İNİSİYATİFİNDE'

CHP'li Şahin'in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının uçuşlara hazır olduğunu ifade etti. Karaismailoğlu, "Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımı inşaat süreci tamamlanarak 10 Şubat itibarıyla hizmete verilmiş olup havalimanı, mevcut altyapı ve üstyapı tesisleriyle her türlü sefer talebine cevap verebilecek kapasitededir" dedi.

Havalimanına neden sefer başlatılmadığına yönelik soruyu ise Karaismailoğlu şöyle yanıtladı: "Havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği, fiyat uygulamaları ve zamanları, bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmektedir."

Manşetler

Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak