İSTANBUL- Hollanda"nın önde gelen fuar şirketleri arasında yer alan AHOY"un Yöneticisi Jos van der Vegt, İstanbul"da büyük bir kapalı arena olmamasını şaşkınlıkla karşıladığını dile getirdi.
"Madonna gelse dinleyecek bir arenası olmayan" Türkiye"de yatırım konusunda her gün kafa yorduklarını öne süren Vegt "50 milyon euro harcayıp size bir arena yapmak isteriz," dedi.
Hollanda"nın en büyük fuarlar ve festival şirketlerinden AHOY"un CEO"su Jos van der Vegt Metallica konserinin bile Ali Sami Yen Stadı'nda izlendiği İstanbul"da kapalı arena olmamasını "Çılgınlık" olarak nitelendirdi.
"Madonna gelse dinleyecek bir arenası olmayan" Türkiye"de yatırım konusunda her gün kafa yordıuklarını dile getiren Vegt, "Formula 1 Pisti yaptığınıza göre ekonominiz umut vaad ediyor. 50 milyon Euro harcayıp size bir arena yapmak isteriz" dedi.
Hiç anlam veremedim
Hollanda"nın Rotterdam şehrinde 10 bin kişilik bir arenaya sahip olduklarını ifade eden Jos van der Vegt, şunları söyledi:
"Ben sadece arena sahibi bir firmanın CEO"su değilim. Aynı zamanda Hollanda"da Arena Birliği"nin de Başkanıyım ama İstanbul"da doğru dürüst bir kapalı arena olmamasına hiç anlam vermedim. Böyle büyük ve modern bir şehirde insanlar hiç mi dışarı çıkıp şovların tadını çıkartmak istemez? Yani siz Eric Clapton"ı sadece yazın mı izleyebiliyor sunuz? Bu konu bize o kadar ilginç geldi ki İstanbul"a arena yatırımı konusunda hemen araştırmalara başladık."
"Tahtaya vur, iyiyiz"
NTSR Fuarcılık ile ortak olarak Türkiye"de 2007 yılından beri ikinci kez denizcilik fuarı gerçekleştiren Ahoy"un küresel ekonomik çöküşten şanslı çıkanlar arasında yer aldığını ifade eden Vegt, şu şekilde konuştu:
"Bu krizdeki durumumuz için tahtaya vuruyorum. Kriz dönemlerinde şirketler piyasaya neyi iyi yapabildiklerini göstermek istiyor. Bu da fuarların değer kazanmasını sağlıyor. Böyle dönemlerde kriz ile savaşmak için pazarlamanın önemi artıyor. Gerçekten kendini gösterebilecek özelliği olan şirketlerin bu dönemlerde öne çıkması hem işlerini iyileştiriyor hem de görünürlüklerini artırıyor. Fuarlara talep hızla artıyor."
Bütçe kısa festivale akıyor
Hollanda"da 2007 yılında 65 bin kişinin geldiği Noel showlarına 2008 "de gelenlerin sayısının 80 bine çıktığını söyleyen Vegt, şöyle konuştu:
"Böyle ortamlarda insanlar birçok şeye para harcamayabiliyor ama festivallere bilet alıp ailece giderek daha ucuza eğlenceyi tadabiliyor. Artık mavi yolculuğa ve spor gibi daha pahalı eetkinliklere bütçe ayıramayanlar sayesinde bizim işlerimiz büyüyor. Dibi gördük mü bilmiyoruz ama bu yeni şansları değerlendirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz."
Koruma yerelde sağlanmalı
JOS van der Vegt, dünyada tartışma yaratan korumacılık uygulamaları konusunda liderleri değil, yerel firmaları suçluyor.
Bu konuda haklı olduğunu göstermek için Brezilya lideri Lula da Silva ile geçen bir anısını şöyle anlattı:
"Örneğin üç hafta önce Brezilya"ya gittiğimizde Başkan Lula da Silva ile görüştük. O da bu konuyla ilgili olarak "ben lider olarak korumacılığı desteklemiyorum" dedi. Liderler bir kriz olduğunu kabul ederken içinde yaşadığımızın küresel bir çöküş olduğunu unutmuyor ama fikir iç pazar kaptırmak istemeyen, ihracatta da öne çıkamayan bazı yerel üreticilerden çıkıyor."
Manşetler
Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını