40 bin mağara turizmde

Bursa'da kayıtlı 63 mağara ve en uzun mağaralarından olan Ayvaini mağarasının turizme kazandırılması ve sportif faaliyetlerde kullanılması konuşuldu.

BURSA- Bursa'nın kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasına yönelik çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Mağaracılık Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı.

Bursa'da düzenlenen çalıştayda, Türkiye'de bulunan 40 bin'i aşkın mağara masaya yatırıldı. İbrahim Paşa Medresesi'nde yapılan çalıştayda, sportif mağaracılık ile mağaraların turizme açılması sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları nezdinde tartışıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mağara Araştırma Derneği Bursa Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Mağara Araştırmaları Spor Topluğu'nun birlikte tertiplediği programa 6 kulübün yanı sıra 7 farklı öğrenci topluluğu katıldı. Bursa'da kayıtlı 63 mağara ve ülkemizin en uzun mağaralarından olan Ayvaini mağarasının turizme kazandırılması ve sportif faaliyetlerde kullanılması konuşuldu.



Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, ülkemizdeki en uzun mağaralardan birisi olan Ayvaini'nin bir cazibe merkezi olduğunu, buna benzer birçok mağaranın araştırmacıları ve adrenalin tutkunlarını heyecanlandıracak özellikte olduğunu söyledi. Karlık, bu çalıştayın doğa turizminin canlandırılması için önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Mağaracılık Federasyonu Başkanı Emre Baturay Altınok, mağaracılık sporunun sürekli gelişmekte olduğunu ve bu tip çalıştayların sportif mağaracılığın ve mağaraların doğa turizmine nasıl açılacağının belirlenmesi açısından önem arz ettiğini belirtti.
Mağaracılık Derneği Bursa Şube Başkanı Atilla Ülgen ise, Mağaracılık Çalıştayı'nın mağaracılık camiasını bir araya getirdiğini, bu tür toplantıların mağaracılık sporunun ve araştırmalarının gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Program pazar günü 12.00-14.00 saatleri arasında Ayvaini mağarasında yapılacak kurtarma tatbikatı ile sona erecek
 

Manşetler

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”
Kral öldü, milyar dolarlık imparatorluk sahipsiz kaldı
Pegasus 142 milyon euroya iki havayolu şirketi aldı
Ekolojik belgeselin Kalbi Bozcaada'da atacak: