3’üncü köprüde 3 firma yarışacak

3. köprünün yapımını da içeren ''Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy Kesimi'' ihalesinde yarışan firma sayısı 3'e düştü

İSTANBUL- 3. köprünün yapımını da içeren ''Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy Kesimi'' ihalesinde yarışan firma sayısı 3'e düştü
İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren ”Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Odayeri-Paşaköy Kesimi” ihalesinde yarışan firma sayısı 3’e düştü. Teknik değerlendirmede, teklif veren 4 firmadan 3’ü yeterlilik için gerekli 70 puanı geçerken, MAPA İnşaat gerekli yeterlilik puanını alamayarak ihale dışı kaldı.
Yapılan açıklamaya göre, Salini-Gülermak Ortak Girişimi, İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-AstaldiOrtak Girişim Grubu ile Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-Limak İnşaat-Makyol İnşaat-Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu teknik yeterlilik için gerekli olan 70 puanı geçerken, MAPA İnşaat ve Ticaret AŞ, yeterli puanı alamadı ve ihale dışı kaldı. Yeterli puanı alan 3 firma önümüzdeki günlerde ihale komisyonunca davet edilerek teklif zarfları açılacak.

Manşetler

Savaş, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki turizmi etkiledi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 2026 başlıyor
Yacht Life Boat Show 2026 Antalya'da başladı
36 bin 500 keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu!
21.Runtalya Maratonu'na 82 ülkeden 10 bin sporcu katıldı
884 lirayı duyan İngilizler, Türkiye'ye akın etti
Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor