35 bayanın 125 resmi CKM’de

Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu Ayşe Dizman Atölyesi’nde eğitim gören 35 bayan 125 eserini Caddebostan Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergiledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL- Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu Ayşe Dizman Atölyesi"nde eğitim gören 35 bayan 125 eserini Caddebostan Kültür ve Sanat Merkezi"nde sergiledi. Aralarında Kadıköy"ün ünlü diş hekimi Şekür Cingi"nın eşi Gonca Cingi"nın da bulunduğu bayanlar “Resim yaptıkça dünyamız değişiyor. Ama en güzeli yaptığımız eserlerin sergilendiği zaman beğenilmesi oluyor” dediler.


Ayşe Dizman ve öğrencileri

Marmara Üniversitesi Testil Yüksek Bölümü mezunu olan Ayşe Dizman, öğrencilerini oluşturan 35 bayan ile yağlıboya, röprodüksiyon ve fotoğraf olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek “Resim kurslarımız 4 yıl sürüyor. Fotoğraf kurslarımız ise 300 saat olarak veriliyor. Derslerimiz her yaştan herkese açıktır. Öğrenciler arasında erkeklerin olmayışı tesadüftür. Derslerimiz erkeklere de açıktır” dedi.


Gonca ve Şekür Cingi ile kızları Merve, Gülce

Sergiye eşi diş hekimi Şekür Cingi, kızları Merve ve Gülce ile gelen Gonca Cingi “Resim yapmak beni çok rahatlatıyor. Sergiye çok sevdiğim bir at resmi ile çocukluktan beri tutkum olan balerin resmiyle katıldım. Bizlere farklı bir uğraşı kazandırdığı için Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu ve öğretmenimiz Ayşe Dizman"a teşekkür ediyoruz” dedi.



Gonca Cıngı"nın eşi Şekür Cıngı"da eşinin resim gibi bir uğraşı içinde olmasından memnun olduklarını belirterek “Kızlarım ve ben onu sürekli teşvik ettik. Sonunda ressam bir eşim oldu” şeklinde konuştu.


Sergide Atatürk'ün kadınları da yer aldı

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı