30 çöp arabasına çocukların yaptığı resimler ödül kazandırdı

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Çevre Koruma ve Alt Yapı Çalışmaları kategorisinde ödül getirdi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği, “Temizlik Araçlarımız, Çocukların Hayalleriyle Renkleniyor” projesi, ödül getirdi. Belediyeye ait 30 temizlik aracına, çocukların “Temiz Şehir, Sağlıklı Toplum” bilinciyle yaptığı resimler giydirildi.
Anlamlı proje, Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Çevre Koruma ve Alt Yapı Çalışmaları kategorisinde ödül getirdi. 5 kategoride, 23 üye belediyenin 54 proje ile katılım gösterdiği yarışmanın ödül töreni, Antalya Mimar Sinan Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Törene, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Doğanay Demir ve proje yazarı Ümit Gündüz Sağlam katılarak ödülü, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden aldı. Çocukların nasıl bir çevrede yaşamak istediklerini resimlere yansıması ve bu resimlerin belediye tarafından daha görünür kılınması, Manavgat halkının da takdirini topladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Anlamlı projemiz çevreye duyarlı bireylerin yetişmesinde faydalı olması yönünden özgün, toplumsal farkındalık yaratan ve sürdürülebilirlik açısından da başarılı bulundu. Şimdilik 30 temizlik aracımızı çocuklarımızın resimleriyle süsledik. İlerleyen süreçte bu sayıyı artıracağız. Temiz bir şehir ve temiz toplumu, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız oluşturacağına inanıyoruz. Belediye olarak bu bilinci çocuklarımıza aşılamayı hedef edindik. Projemizin ödül getirmesi son derece mutluluk verici. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Manşetler

Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü
Çeşme’nin derinliklerindeki mucizeleri keşfedin!