24 milyon dijital bilet kesildi, 3 bin ağaç kurtuldu

Oemiryollarında dijital dönüşüm kapsamında geliştirilen Yolcu Taşıma Platformu (YTP)’nun çevreye önemli katkı sağladı.

ANKARA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryollarında dijital dönüşüm kapsamında geliştirilen Yolcu Taşıma Platformu (YTP)’nun çevreye önemli katkı sağladığını belirterek, “Platform sayesinde oluşturulan yıllık ortalama 24 milyon dijital biletle 3 bin ağacın kesilmesi önlendi” dedi

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından tamamen Türk mühendislerle geliştirilen platform, biletlemeden kapasite yönetimine kadar pek çok süreci tek çatı altında topluyor. Vatandaşlar artık biletlerini web veya mobil uygulama üzerinden saniyeler içinde alabiliyor; işlem süresi gişede 15, mobilde 35 saniyeye kadar düşmüş durumda.

Bulut tabanlı altyapısı sayesinde sistem günde 85 bin biletleme işlemini karşılayabiliyor. Mikroservis mimarisi ise yalnızca ihtiyaç duyulduğunda kaynak kullanarak enerji tasarrufu sağlıyor.

YTP, Türkiye Bilişim Derneği’nin 2025 Türkiye Bilişim Ödülleri kapsamında “Kamudan Vatandaşa Hizmetler” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Bakan Uraloğlu, “Yerli teknolojilerle geliştirdiğimiz bu platform, dijital dönüşümün yanı sıra çevresel sürdürülebilirliğe de güçlü bir katkı sağlıyor. Böylece hem vatandaşlarımızın seyahat deneyimi kolaylaşıyor hem de doğayı koruyoruz,” diye konuştu.

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı