23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak

Türkiye'nin "ProSeries" kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda, 23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 kilometrelik parkurda pedal çevirecek.

ÇEŞME - Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) Avrupa Turları takviminde yer alan, Türkiye'nin "ProSeries" kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda, 23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 kilometrelik parkurda pedal çevirecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek 61. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun (TUR 2026) Muğla etaplarında dünyaca ünlü bisikletçiler, "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan turizm merkezlerinde pedal çevirecek.
Çeşme-Selçuk etabıyla başlayan organizasyon, 3 Mayıs'ta Ankara-Ankara etabıyla sona erecek. Turda Aydın-Marmaris, Marmaris-Kıran ve Marmaris-Fethiye etapları Muğla'da gerçekleştirilecek Kıran tırmanışı ilk kırılma noktası olacak. Yarışın en dikkat çekici parkurlarından biri olan 132,7 kilometrelik Marmaris-Kıran etabı, 28 Nisan'da gerçekleştirilecek.
Deniz seviyesinden 908 metreye uzanan zorlu tırmanışıyla bu etap, genel klasman mücadelesinde ilk ciddi ayrışmanın yaşanacağı yer olacak. Dar ve teknik yollarıyla bireysel performansın ön plana çıkacağı parkur, Kıran zirve finişi ile sporcuları zorlarken, izleyicilere de eşsiz bir doğa manzarası sunacak.

"Muğla organizasyona hazır"

Turun Muğla'nın tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Muğla heyecanla turu bekliyor. Güvenlikten sağlığa tüm tedbirlerimizi aldık. Muğla'da üç etap bulunuyor. Özellikle Marmaris-Kıran etabı bisikletçiler için zorluğu ve heyecanıyla büyük önem arz ediyor. Altyapı, üstyapı, güvenlik ve sağlık konularında tüm kurumlarımızla toplantılar yaparak önlemlerimizi aldık. Bu yıl ilk defa Muğla'dan da bir bisiklet takımımız yarışlarda yer alacak" dedi.

Manşetler

Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde