2025'in dünyanın en iyi oteli bir sahil gökdeleni oldu

Tayvanlı tasarımcı Tony Chi tarafından tasarlanan bu çağdaş 413 odalı otel, Londra'da düzenlenen bir ödül töreninde açıklanan Dünyanın En İyi 50 Oteli listesinde birinci oldu.

LONDRA- Tayvanlı tasarımcı Tony Chi tarafından tasarlanan bu çağdaş 413 odalı Rosewood Hong Kong, Londra'da düzenlenen ödül töreninde açıklanan 2025ta Dünyanın En İyi 50 Oteli listesinde birinci oldu. Henüz altı yıldır açık olmasına rağmen Rosewood Hong Kong, kısa sürede Hong Kong'un simgesel silüetinin öne çık an bir parçası haline geldi ve lüks otel sahnesinde dikkate alınması gereken bir güç haline geldi.Dünyanın En İyi 50 Oteli listesinde iki kez ilk üçe giren 65 katlı otel, bu yıl da birinci sırada yer aldı.
Küresel mimarlık firması KPF tarafından tasarlanan, iç mekan tasarımını Tayvanlı tasarımcı Tony Chi'nin üstlendiği 413 odalı çağdaş otel, küresel konaklama markası 50 Best'in dün gece Londra'da düzenlenen ödül töreninde açıkladığı, merakla beklenen listede geçen yılın birincisi Capella Bangkok'u geride bıraktı.

Rosewood Hong Kong Kompleks Satış ve Pazarlama Direktörü Angus Pitkethley, Old Billingsgate etkinlik mekanındaki kalabalığa, bu yıl zirveye çıkmanın "gerçek bir sürpriz ve gerçek bir onur" olduğunu söyledi.

DÜNYA STANDARTLARINDA HIZMET

Rosewood Hong Kong'un başarısının sırrının ne olduğu sorulduğunda Pitkethley, Hong Kong'un Kowloon sahilinde bulunan ve geceliği 650 dolar olan otelin personeline teşekkür etti.
Pitkethley, "Londra'da ne kadar duygusal bir geceydi..." diye ekledi. "Bu ödüle layık görülmek büyük bir gurur ve minnettarlık. Otelimizde sadece misafirperverliğe değil, Hong Kong'a da tutkuyla bağlı inanılmaz bir ekibimiz var." dedi.

Bu yılki listeyi "altı kıtadaki 22 destinasyondaki en iyi otellerin gerçek bir kutlaması" olarak tanımlayan The World's 50 Best Hotels İçerik Sorumlusu Emma Sleight, 2019'da açılan Rosewood Hong Kong'u övdü.
Sleight, "Bu olağanüstü otel, dünyanın en hareketli ve dinamik destinasyonlarından birinin kalbinde dünya standartlarında hizmet ve sansasyonel konuk deneyimleri sunuyor" dedi
“Rosewood Hong Kong’un 1 numara olarak konumlanması, Asya’nın hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenler için önde gelen lüks seyahat destinasyonu olduğunu daha da pekiştiriyor.”

ASYA OTELLERI LISTEYE HAKIM

İkinci sırada ise Chao Phraya Nehri'ndeki Four Seasons Bangkok yer aldı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un yaratıcı bölgesinin merkezinde yer alan 299 odalı Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River ikinci sırada yer alırken, listede ağırlıklı olarak Asya otellerinin yer aldığı üçüncü sırada ise Capella Bangkok yer aldı.

İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki butik otel Passalacqua, ilk beşte yer alan tek Asya dışı oteldi. 18. yüzyıldan kalma villa, bu yıl dördüncü sırada yer alarak Avrupa'nın en yüksek puanlı oteli oldu ve aynı zamanda En İyi Butik Otel seçildi.

Motel Inn, daha önce Milestone Mo-Tel olarak biliniyordu, 1991 yılında kapandı ve şu anda terk edilmiş durumda. Dünyanın ilk moteli 100 yıl önce açıldı, ancak şimdi sadece harabeler kaldı

İlk beşte, Singapore Sling kokteylinin doğum yeri olan tarihi otel Raffles Singapore yer aldı.
Listede Asya bölgesindeki diğer oteller arasında Mandarin Oriental Bangkok (7. sırada), Upper House Hong Kong (10. sırada), Bulgari Tokyo (15. sırada), Aman Tokyo (25. sırada), Janu Tokyo (37. sırada), Mandarin Oriental Hong Kong (41. sırada) ve The Tokyo Edition Toranomon (45. sırada) yer aldı.

EN IYI ÖZELLIKLER

New York'taki beş yıldızlı butik otel The Mark ise listenin 43. sırasında yer aldı.

Kuzey Amerika'daki en yüksek puanlı otel, dört Meksika otelinden biri olan Chablé Yucatán (8. sırada) oldu. Maya ormanlarının arasında yer alan, 19. yüzyıldan kalma eski bir çiftlik olan Chablé Yucatán, Chablé Hotels CEO'su Diego Gutiérrez'in basın açıklamasında belirttiği gibi "doğadan, kültürden ve insan bağlarından ilham alıyor". New York'taki The Mark bu yıl 43. sırada, Los Angeles'taki Hotel Bel-Air ise 42. sırada yer aldı.
Lavazza En Yüksek Yeni Giriş Ödülü'nü de kazanan Rio de Janeiro'daki Copacabana Palace ve Rosewood São Paulo listede yer alan tek Güney Amerika otelleri oldu ve sırasıyla 11. ve 24. sırada yer aldılar.
Dubai'deki Atlantis The Royal, 6. sırada yer alarak Orta Doğu'nun en yüksek puanlı oteli olurken, 12. sırada yer alan Capella Sydney, Oceana bölgesindeki rakiplerini geride bıraktı. 13. sırada yer alan Marakeş'teki Royal Mansour ise Afrika'nın en yüksek puanlı oteli oldu.

Dünyanın En İyi Oteli listesi, dünya genelinde 13 destinasyona yayılmış otelciler ve seyahat gazetecileri de dahil olmak üzere 800 otel sektörü uzmanından oluşan Dünyanın En İyi 50 Otel Akademisi tarafından belirleniyor.

Dünyanın En İyi 50 Oteli 2025

1. Rosewood Hong Kong
2. Four Seasons Bangkok, Chao Phraya Nehri (Tayland)
3. Capella Bangkok (Tayland)
4. Passalacqua (İtalya)
5. Raffles Singapur
6. Atlantis The Royal (Dubai)
7. Mandarin Oriental Bangkok (Tayland)
8. Chablé Yucatán (Chocholá, Meksika)
9. Four Seasons Firenze (Floransa, İtalya)
10. Hong Kong Upper House
11. Copacabana Palace (Rio de Janeiro, Brazil)
12. Capella Sydney (Australia)
13. Royal Mansour (Marrakech, Morocco)
14. Mandarin Oriental Qianmen (Beijing, China)
15. Bulgari Tokyo (Japan)
16. Claridge’s (London)
17. Four Seasons Astir Palace (Athens, Greece)
18. Desa Potato Head (Seminyak, Bali)
19. Le Bristol (France)
20. Jumeirah Marsa Al Arab (Dubai)
21. Cheval Blanc Paris (France)
22. Bulgari Roma (Italy)
23. Hôtel de Crillon (France)
24. Rosewood São Paulo (Brazil)
25. Aman Tokyo (Japan)
26. Hotel Il Pellicano (Porto Ercole, Italy)
27. Hôtel du Couvent (Nice, France)
28. Soneva Fushi (Maldives)
29. The Connaught (London)
30. La Mamounia (Marrakech, Morocco)
31. Raffles London at The OWO
32. The Emory (London)
33. Maroma (Riviera Maya, Mexico)
34. The Calile (Brisbane, Australia)
35. The Lana (Dubai)
36. Hôtel de Paris Monte-Carlo (Monaco, France)
37. Janu Tokyo (Japan)
38. The Taj Mahal Palace (Mumbai, India)
39. One&Only Mandarina (Riviera Nayarit, Mexico)
40. Singita (Kruger National Park, South Africa)
41. Mandarin Oriental Hong Kong
42. Hotel Bel-Air (Los Angeles)
43. The Mark (New York)
44. Las Ventanas al Paraíso (Los Cabos, Mexico)
45. The Tokyo Edition Toranomon (Japan)
46. Hotel The Mitsui (Kyoto, Japan)
47. Estelle Manor (Witney, United Kingdom)
48. Grand Park Hotel Rovinj (Croatia)
49. Hotel Sacher Vienna (Austria)
50. Mandapa (Bali)

Manşetler

Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler
Hediye Güral: Turizmde yeni temalar gelişiyor
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehri
FITUR'da kadın liderliği için platform rolü araştırılacak.
78 valiz boş geldi, yolcular sinir krizi geçirdi!
Ruslar turistler birinciliği Almanlara kaptırdı!
İsrail Eurovision'a katılınca, ülkeler yarışmadan çekildi
Side Apollon Tapınağı gelin ve damatlara “uğurlu” geliyor
Kaş'tan Yunanistan'ın Meis Adasına kulaç attılar