2023'te100 turist milyona ulaşır

Türkiye'ye gelen turist sayısının 2023 yılında 100 milyona ulaşabileceğini belirten Milletvekili İsmail Ertuğ, "Bunun için ekstradan yapılaşmaya gerek yok.

BALIKESİR- Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsmail Ertuğ, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde turizmin en problemsiz alan olduğunu söyledi. Türkiye'ye gelen turist sayısının 2023 yılında 100 milyona ulaşabileceğini belirten Ertuğ, "Bunun için ekstradan yapılaşmaya gerek yok. Yeteri kadar beş yıldızlı büyük bina var. İspanya'nın düştüğü hataya düşmeyip kaliteli ama pahalı küçük tesislerle turist çekilebilir." dedi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, “AB Sürecinde Gelinen Son Durum ve Türk Turizmine Yansımaları” isimli bir panel düzenlendi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt tarafından yönetilen panele, AP Milletvekili Ertuğ'un yanısıra İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç ile Bremen Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Volkan Altınbaş konuşmacı olarak katıldı. İsmail Ertuğ, AB ülkelerinin dünyanın en büyük turizm potansiyeli olduğunu ve nüfusun giderek yaşlandığını vurguladı. Türkiye'nin sağlık turizmine daha fazla yatırım yaparak bu alandaki faaliyetleri destekleyebileceğini kaydetti. AB'nin kalite marka sertifikası aracılığıyla turist sayısının arttırılabileceğini belirten Ertuğ, bunun için AB'ye üye olmak gerekmediğine dikkat çekti.
Türkiye'nin turizmde kısa sürede büyük başarılar elde ettiğini anlatan Dr. Altınbaş ise hükümetin vizyonu çerçevesinde 2023 yılında 63 milyon turist ve 86 milyar dolar gelir hedeflendiğini hatırlatarak, turistlerin yüzde 60'ının AB ülkelerinin vatandaşlarından oluştuğuna dikkat çekti.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Karaağaç da Balıkesir'in, ilk turizm hareketinin başladığı iller arasında olduğunu belirtti. Bölgenin ekoturizminin yanında termal turizm hareketlerinin de beş ay boyunca devam ettiğini söyledi. Balıkesir'de turizmi 12 aya yaymayı istediklerini sözlerine ekleyen Karaağaç, "Doğaya ve çevreye uyumlu tesisler ve termal kaynakların kullanımıyla sağlık turizmine yönelik planlamalar yapılıyor. İlimizin nüfusu 1 milyonu geçti. Yatak kapasitesi ve turist sayısıyla Türk turizminin yüzde 4'lük diliminde yer alıyor." şeklinde konuştu.
Yaklaşık dört saat süren panelde öğrenciler de soru yöneltti. Vali Yardımcısı Selda Dural ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan tarafından da panelistlere plaket verildi.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?