2014'te uçuş rekoru kırıldı

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yapılan açıklamada 2014 yılında havayolunu tercih edenlerin sayısının 3,2 milyar olduğu açıklandı.

BRÜKSEL- Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) 2014 yılında dünya genelinde 3,2 milyar insanın uçtuğunu, bir yıl boyunca 33 milyon uçuş sayısı ile rekor kırıldığını duyurdu.
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yapılan açıklamada 2014 yılında havayolunu tercih edenlerin sayısının 3,2 milyar olduğu açıklandı. Geçen yıla göre yüzde beşlik bir artışın olduğu belirtilirken, uçuş sayısın ise bir önceki yılı oranla bir milyon artarak 33 milyonu bulduğu vurgulandı. 2030 yılında ise, hava yolunu tercih edeceklerin 6,4 milyarı bulacağının tahmin edildiği kaydedildi. Pasifik uçuşlarında yüzde 31’lik artışla Asya ilk sırada, Avrupa yüzde 27 ile ikinci sırada, Amerika ise yüzde 25 oranla üçüncü sırada yer aldı.

 Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havayollarının akaryakıt fiyatlarının ucuzlaması ile ilgili olarak gelecek yıl, gidiş dönüş uçak biletlerinin 2014'e kıyasla ortalama yüzde 5,1 daha düşük olacağını kaydetti. IATA, 2015 yılında havayolu şirketlerinin hava ulaşımı sektörünün 25 milyar dolar düzeyinde olacağını ve rekor derecede kâr elde edecekleri tahminlerinde bulundu.

Manşetler

Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını
Antalya'ya 1 milyar 350 milyon TL'lik dev otel yatırımı geliyor
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Üç otel Conde Nast Johansens üyeliğine kabul edildi