17-25 Aralık bakanlarından beter Bakan Mehmet Ersoy!

Ahmet Nesin: Ben şimdi merak içindeyim, bu oteller kaçak olarak kaç yılında kuruldu ve kaç yılından beri Mehmet Ersoy devleti dolandırarak para kazanıyor ve ailesinin geçimini bu yoldan sağlıyor?"

İSTANBUL , "Ben şimdi merak içindeyim, bu oteller kaçak olarak kaç yılında kuruldu ve kaç yılından beri Mehmet Ersoy devleti dolandırarak para kazanıyor ve ailesinin geçimini bu yoldan sağlıyor?"

Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a ilginç bir soru yönetti. İşte o yazısı...

17-25 Aralık bakanlarından beter Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy!..

Biliyorsunuz İmar Barışı diye bişey çıkardı cumhurbaşkanı hükümeti. Kaçak binalar belli bir para karşılığında affa uğrayacak ve tapu alacak. Kimsenin malında gözümüz yok, bu bugüne kadar iktidara gelen bütün belediye başkanlarının oy uğruna izin verdiği bir gizli yolsuzluk esasında ve şimdiki ekonomi krizinde hükümet nakit toplamaya çalışıyor. Yani kaçak binalar kaçak olmaktan çıkartılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Otellerim için imar barışına başvurdum, çok büyük avantaj niye kaçırayım?

 

Başvuranlardan biri kim derseniz, işte bu isim de bizim şaşırmamaya karar verdiğimiz o refleksimizi tekrar şaşırmak üzere geri getiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy. Ersoy önceki gün yaptığı açıklamasında “Otellerim de lojmanlar da vardı galiba. Süre uzatımına hepsine başvurdum. Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı. Devlet açısından yapılmış çok güzel bir jesttir. Bizden tahsisli yüzde 50’den fazlası başvurdu” dedi.

Ben şimdi merak içindeyim, bu oteller kaçak olarak kaç yılında kuruldu ve kaç yılından beri Mehmet Ersoy devleti dolandırarak para kazanıyor ve ailesinin geçimini bu yoldan sağlıyor? 

Hadi Mehmet Ersoy böyle bir yola başvurdu, Erdoğan kaçak inşaat üzerinden kâr eden birisini nasıl oldu da bakan yaptı, neyine güvendi, nasıl yakın buldu kendisini?   

Ben şaşırmaya devam ediyorum ve cesur bakanın bu açıklamasının ardından istifa edeceği günü bekliyorum. İstifadenin istifaya dönüşmesi gerekiyor.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı